Protokol

Dr Srzentić primio NATO delegaciju

| 30:07:2018 | 21:11:57

Predstavnici NATO broda “USNS Carson City” Jon Keffer, kapetan i CDR Steve Weydert su sa američkim vojnim atašeom potpukovnikom Robertom C. Perryjem i predstavnicima Mornarice Crne Gore posjetili Opštinu Bar i sastali se predsjednikom Opštine dr Zoranom Srzentićem.
 

Predsjednik Opštine Bar poželio je dobrodošlicu predstavnicima NATO broda i upoznao ih sa istorijom grada, strateškim pravcima razvoja Bara, stavljajući akcenat na multietnički sklad, kao i na turističke potencijale, prije svega na kulturno-istorijske znamenitosti Starog Bara, Skadarsko jezero, ali i mogućnosti koje pruža slobodna zona Luke Bar u pogledu otvaranja novih proizvodnih pogona.
 
Kapetan USA broda Jon Keffer je pohvalio sigurost i uslugu luke Bar koja je idealna za sklonište u slučajevima loših vremenskih uslova u regionu i rekao da je impresioniran ljepotama Starog Bara.
 

Kapetan Jusuf Jonuz, zamjenik komandanta Mornarice Crne Gore, istakao je da Mornarica kroz školovanje svojih kadrova kod saveznika i učešće u vježbama u jadranskom i jonskom moru, intenzivno radi na izgradnji svojih kapaciteta kako bi ojačavala partnerstvo i saradnju sa NATO saveznicima.
 
“USNS Carson City” je neborbeno plovilo, vodeći ekspedicioni brzi transportni brod, trenutno angažovan u okviru vojne komande za transport trupa i opreme, koji prvi put uplovljava u crnogorsku luku.