Protokol

Mićo Orlandić primio Nebojšu Simića

by Nemanja Janković | 15:04:2019 | 17:59:38

Predsjednik SO Bar Mićo Orlandić danas je, povodom sjajnih partija za rukometnu reprezentaciju tokom duela sa olimpijskim i svjetskim šampionom, Danskom, primio reprezentativca Nebojšu Simića, koji je još jednom dokazao da je budućnost crnogorskog rukometa.
 
Orlandić je, zahvalivši golmanu rukometne reprezentacije na dobroj igri i uspjehu u kvalifikacijama, istakao da je „Bar grad koji poštuje talentovane sprotiste koji na najbolji način predstavljaju svoj grad i zemlju“.
 
Simić je kazao da uspjeh ne bi imao toliku vrijednost kada ne bi bilo vjerne publike i ljudi koji cijene rad i postignute rezultate.
 
Osvrćući se na utakmicu sa Danskom, Simić je podfsjetio kako je početak kvalifikacija bio neuspješan, što je našu reprezentaciju dovelo u jako tešku situaciju, jer je izgubljen bod od Farskih ostrva.
 
„Bilo je suludo očekivati da ćemo išta napraviti protiv takve velesile koja osam godina nije izgubila bod u kvalifikacijama za velika takmičenja, što je stvarno nevjerovatno, ali eto, čuda su moguća. Izašli smo, igrači smo veoma drčno, bezobrazno, bez imalo respekta. Ponijela nas je i publika i atmosfera i na kraju, nevjerovatan trijumf, ne može se riječima opisati stvarno, pred svojim narodom i pred svojom državom tako potopiti olimpijskog i svjetskog prvaka, to je stvarno ostvarenje snova. Upravo ta velika pobjeda sada stavlja karte u naše ruke pred dva duela koja predstoje u junu - pobjedom nad Farskim ostrvima i Ukrajinom ćemo biti vjerovatno drugi. A ako čak i kiksamo protiv Farskih ostrva, nekim čudom, ta utakmica protiv Ukrajine i pobjeda bi nam donijela plasman kao najboljoj trećeplasiranoj ekipi, tako da sad stvarno imamo velike šanse da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo“, rekao je Nebojša Simić.