Hronika

U zasjedi ulovljeni dinamitaši

| 11:06:2017 | 16:30:34

Policija je od Barana M.J. (57) i D.S. (49) oduzela eksploziv koji je, kako se sumnja bio namijenjen za nezakonit izlov ribe.
 
“Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora granične policije su preduzimajući aktivnosti u vezi sa suzbijanjem nezakonitog izlova ribe, sproveli akciju ‘Zasjeda’ na području Opština Bar i Budva i tom prilikom uočili i kontrolisali dva lica kod kojih su pronađena eksplozivna sredstva koja su, kako se sumnja, bila namijenjena nezakonitom izlovu ribe”, saopšteno je iz Uprave policije.
 
Službenici granične policije su Barane kontrolisani jutros oko 8 časova na području Opštine Bar, u rejonu plaže Maljevik.
 
“Policijski službenici su kontrolisali M.J. (57) iz Bara i D.S. (49) iz Bara kao i lice mjesta gdje su ova dva lica zatečen. Tom prilikom je, u neposrednoj blizini ovih lica pronađena najlon kesa u kojoj su se nalazila dva odvojen eksplozivna sredstva koja su, kako se sumnja, bila namijenjena za nezakonit izlov ribe, kao i torba sa opremom za ronjenje”, navodi se u saopštenju.
 
Pronađene i oduzete stvari biće upućene Forenzičkom centru radi daljih vještačenja. Barani su predata CB Bar radi daljeg postupanja.
 
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji će se se naknadno izjasniti o kvalifikaciji ovog događaja.
 
Dodaje se da će službenici Sektora granične policije, zajedno sa drugim nadležnim organima, nastaviti aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju nezakonitog izlova ribe.