Hronika

Uhapšen zbog dinamitašenja

| 14:08:2017 | 19:04:18

Barska policija je, nakon potrebnih vještačenja izvršenih u Forenzičkom centru, uhapsila D.S. (47) iz Bara, od kojeg su prije dva mjeseca oduzeli dinamit i drugu opremu za nezakonit izlov ribe.
 
“Službenici Sektora granične policije i CB Bar su, 15.06.2017. godine, sprovodeći aktivnosti na suzbijanju nezakonitog izlova ribe dinamitom, u reonu Crni rt – Opština Bar kontrolisali D.S. i tada u njegovoj blizini, nakon pretrage terena, pronašli torbu sa opremom za ronjenje kao i plastičnu kutiju sa četiri ručno pripremljena pakovanja dinamita sa umetnutim detonatorskim kapislama. Sve pronađeno je izuzeto i upućeno u Forenzički centar radi vještačenja”, kazali su iz policije.
 
Kako su rekli, vještačenjem je utvrđeno je da je dinamit napravio D.S. za, kako sumnjaju, nedozvoljen izlov ribe.
 
“U konsultaciji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, D.S. je lišen slobode i on će, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, biti priveden tom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo”, rekli su iz policije.
 
Kako napominju, aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i procesuiranju osoba koje se bave krivolovom upotrebom eksplozivnih i drugih nedozvoljenih sredstava se nastavljaju.