Hronika

Uhapšen zbog dinamitašenja

| 16:11:2017 | 11:55:25

Policija je danas lišila slobode D.S. (49) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, i podnijela krivičnu prijavu za isto krivično djelo protiv M.J. (58) iz Bara, koji se nalazi u ZIKS-u na izdržavanju kazne za drugo krivično djelo.
 
Kako je saopšteno iz Uprave policije D.S. je uhapšen nakon dobijenih rezultata vještačenja iz Forenzičkog centra.
 
"Službenici Sektora granične policije, 11.06.2017. godine u vremenskom perodu od 03,00 časa do 12,00 časova su realizovali zasjedu u cilju suzbijanja nezakonitog izlova ribe i oko 08,00 časova kontrolisali dva lica na području Opštine Bar, u reonu plaže Maljevik. Policijski službenici su kontrolisali M.J. (57) iz Bara i D.S. (49) iz Bara kao i lice mjesta gdje su ova dva lica zatečena. Tom prilikom je, u neposrednoj blizini ovih lica pronađena najlon kesa u kojoj su se nalazila dva odvojena eksplozivna sredstva koja su, kako se sumnja, bila namijenjena za nezakonit izlov ribe, kao i torba sa opremom za ronjenje. Pronađeni i oduzeti predmeti su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", saopšteno je iz policije.
 
Dodaje se da su službenci CB Bar danas, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u ODT u Baru, koji se izjasnio o kvalifikaciji ovog krivičlnog djela nakon dobijenih rezultata vještačenja pronađenih predmeta iz Forenzičkog centra, lišili slobode D.S. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
 
"D.S. će biti priveden nadležnom tužiocu. Protiv M.J. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio isto krivično djelo. Krivična prijava protiv M.J. je podnijeta u redovnom postupku jer se on nalazi u ZIKS-u na izdržavanju kazne za drugo krivično djelo", saopšteno je iz policije.