Hronika

Prijava zbog navođenja na lažno ovjeravanje

| 18:09:2018 | 14:21:53

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, podnijeli krivičnu prijavu protiv dva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo “navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja”.
 
Policijski službenici su 4. septembra izvršili uviđaj na mjestu saobraćajne nezgode, u kojoj su učestvovala dva vozila, kada je došlo do prevrtanja vozila marke “BMW” kojim je upravljao M.A. (20) iz Bara. On je policijskim službenicima saopštio da je do prevrtanja došlo nakon što je ostvario kontakt sa drugim vozilom, kojim je upravljao B.E. (18) iz Bara, i izgubio kontrolu nad svojim. Sa lica mjesta su izuzeti tragovi i konstatovana oštećenja koja su ukazivala na sumnju da su učesnici saobraćajne nezgode imali namjeru da naplate materijelnu štetu od osiguravajućeg društva, navodeći policijskog službenika da unese lažne činjenice u zapsinik. 
 
O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv M.A. i B.E. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo “navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja”.