Hronika

Policija oduzela tri pištolja

| 11:02:2019 | 16:14:42

Barska policija pronašla i oduzela tri pištolja i municiju, pri čemu je uhapšen P.J. (47), a protiv V.F. (41) i D.M. (65) su podnijete prekršajne prijave.
 
"Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajući aktivnosti u cilju sprječavanja šenlučenja odnosno upotrebe oružja na proslavama, kod tri lica pronašli tri komada oružja i municiju", kaže se u saopštenju Uprave policije.
 
Kako se navodi, P.J. se sumnjiči da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
 
"Službenici CB Bar – Interventne jedinice su juče, 10. februara, iza zgrade Skupštine Opštine Bar kontrolisali više lica kojom prilikom su kod V.F. (41), D.M. (65) i P.J. (47) pronašli i oduzeli tri pištolja, i to dva startna, pištolj marke „Glock 17“ cal. 9mm i okvir sa 15 komada municije istog kalibra. Protiv V.F. i D.M. policijski službenici su podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju dok je P.J. lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu", zaključuje se u saopštenju policije.