Hronika

Dva lica lišena slobode zbog krijumčarenja cigareta

| 12:04:2019 | 15:48:11

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja sive ekonomije, pronašli i oduzeli oko 500 šteka cigareta bez akciznih markica, a dva lica lišili slobode.
 

Službenici CB Bar i Odsjeka su 10. aprila, postupajući po operativnim podacima iz bescarinske zone Luke Bar, zaustavili dva vozila i izvršili njihovu kontrolu. Pretresom vozila kojima su upravljali Z.B. (43) iz Bara i Z.Ć. (58) iz Bara policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 500 šteka raznih duvanskih proizvoda bez akciznih markica, za koje se osnovano sumnja da su bile namijenjene za snabdijevanje sivog tržišta Crne Gore. Osim toga, policija je prilikom pretresa vozila kojim je upravljao Z.B. pronašla i oduzela lovačku pušku u ilegalnom posjedu.
 
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, koji je naložio da se Z.B. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo “krijumčarenje” i krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, dok je Z.Ć. lišen slobode zbog krivičnog djela “krijumčarenje”.