Kultura

Mon pot dobio nagradu na festivalu u Beogradu

| 04:05:2017 | 22:06:06

Članovi “Mon pot” dramskog studija na francuskom jeziku Gimnazije “Niko Rolović”, učestvovali su na Međunarodnom festivalu srednjoškolskih pozorišta u Beogradu, gdje su osvojili jednu od festivalskih nagrada. Naime, žiri je nagradio izbor teatarske muzike u njihovoj predstavi “Zaobilazni putevi” koju je po tekstu Fransoaz Sagan, režirala profesorica Jasna Šćekić.
 
Na ovogodišnjem festivalu učestovale predstave iz Francuske, Rusije, Italije, Češke, Hrvatske, Turske, Rumunije, koja i proglašena za najbolju, domaćina Srbije i Crne Gore.

 
Barani su zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim predstavama, poštovani i dragi gosti ovog festivala. Njih je primila Kristin Moro ambasadorka Francuske u Srbiji, a učestvovali su i u defileu kroz grad.
 
Studio na francuskom jeziku “Mon pot” ove godine obilježava jubilej - 20 godina postojanja. Članovi dramskog studija i profesorica Jasna Šćekić će u nedjelju 7. maja od 13 h biti gosti Radio Bara u emisiji “Govorimo da bi nas vidjeli”, koju uređuje i vodi Nedeljka Cica Pavlović.