Kultura

Veliki uspjeh učenika barske muzičke škole

by Darija Marđokić | 05:05:2017 | 15:01:44

Učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje “Petar II Petrović Njegoš” učestvovali su na 44. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore koji je održan od 25. do 28. aprila u Podgorici, gdje su ostvarili brojne uspjehe.
 
Takmičenje se odvijalo u kategorijama  - duvački instrumenti (flauta, oboa, klarinet, fagot, horna, truba, trombon, tuba), klavir, solo pjevanje, kamerni sastavi, standardni i nestandardni (od trija do noneta) i orkestar.
 
Zlatne lire za klavirsko izvođenje osvojii su Vasilije Basarab u drugoj kategoriji sa 98,6 poena, klasa profesorice Maje Basarab i Iva Pavlović u trećoj kategoriji sa 97,75 poena, klasa profesorice Jelene Dobrković.
 
Srebrne lire u trećoj kategoriji klavir dobili su Dušanka Jaramaz, sa 94 poena, klasa profesorice Jelene Dobrković, u pretkategoriji Emilija Profatilova sa 93,60 poena i Stepan Pronjin sa 93 poena, klasa profesorice Maje Basarab. U prvoj kategoriji, srebrnu liru dobila je Hana Karađuzović sa 92 poena, klasa profesorice Jelene Dobrković, a Dušan Vukčević u trećoj kategoriji sa 90,40 poena, klasa profesorice Maje Basarab.
 
Bronzanu liru u prvoj kategoriji klavira dobio je Benjamin Peročević sa 88,25 poena, klasa profesorice Jelene Dobrković, a u trećoj Sergej Levin sa 86,60 poena, klasa profesorice Maje Basarab.
 
Pohvalu u pretkategoriji klavir dobila je Ivona Milić sa osvojenih 84 poena, klasa profesorice Nikolete Strugar.
 
Zlatnu liru u prvoj kategoriji flauta osvojile su Andrea Vukšić, sa osvojenih 98,75 bodova, klasa profesorice Biljane Dedić i Anastasija Smolović, sa 95,33 poena, klasa profesorice Tamare Stijepović, dok je u pretkategoriji flauta ova nagrada pripala Anastasiji Golić, koja je osvojila 96,25 poena, klasa profesorice Suzane Bašević Pepđonović i Mirna Mrgud, sa 95,66 poena, klasa profesorice Tamare Stijepović.
 
Srebrnu liru u pretkategoriji flauta osvojila je Svetlana Zabiyako, osvojivši 91,75 poena, klasa profesorice Suzane Bašević Pepđonović, u prvoj kategoriji Jovana Darmanović, sa 88,33 poena, klasa profesorice Tamare Stijepović, a u drugoj kategoriji Lana Marković sa 94 poena, klasa profesorice Biljane Dedić.
 
Bronzane lire u pretkategoriji flauta dobile su Dorotea Ćetković, osvojivši 87,75 poena, klasa profesorice Suzane Bašević Pepđonović, Jovana Đurišić, sa 86,25 poena, Jelena Đuričić, sa 85,50 poena i Jovana Lukovac sa 85,75 poena, klasa profesorice Biljane Dedić.
 
Zlatne lire u pretkategoriji truba osvojili su Đorđije Radoman, sa osvojenih 96 bodova i Dario Karanikić, sa 95,25 bodova, klasa profesora Stefana Steševića. Srebrnu liru u pretkategoriji truba osvojio je Jovan Đuranović, sa 94,5 poena, klasa profesora Stefana Steševića. Miloš Seković, truba prva kategorija, je sa 92 poena, osvojio srebrna lira, takođe klasa prosefoa Stefana Steševića.
 
U pretkategoriji A solo pjevanje, srebrne lire osvojile su Amina Bahović, sa osvojenih 92,25 poena i Ifa Redžepagić, sa 89 poena, klasa profesorice Tijane Blečić.
 
Direktorica ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš” Aleksandra Vojvodić Jovović kazala je da su i ove godine učenici postigli izuzetan rezultat na državnom takmičenju, donijevši pregršt nagrada.


“Ponosna sam na svoje kolege koji godinama daju svoj puni doprinos visokom kotiranju naše škole na državnom i međunarodnim takmičenjima koja slijede tokom ovog mjeseca. Želim da se zahvalim roditeljima koji nam nesebično pomažu i koji su maltene dio našeg uspješnog tima. Nakon takmičenja nam slijede koncerti koji će biti ovjenčani koncertom učenika škole na Barskom Ljetopisu, koji je mnogim domaćim umjetnicima otvorio vrata uspješne, umjetničke karijere”, kazala je Vojvodić Jovović za Bar Info.
 
Domaćin 44. Muzičkog festivala mladih Crne Gore je bila Umjetnička škola za muziku i balet "Vasa Pavić".