Kultura

Jubilarni Ljetopis traje duplo duže i donosi osvježenja

| 07:05:2017 | 15:39:13

“Jubilarno, 30. izdanje jedne od ključnih kulturno-umjetničkih manifestacija barskog ljeta i crnogorskog primorja - Barskog ljetopisa trajaće od 16. juna do 20. avgusta”, kaže se u saopštenju PR tima Barskog Ljetopisa.
 
Usljed činjenice da se ove godine obilježava značajan jubilej, ukazala se potreba da se Festival osvježi i dodatno unaprijedi.
 
“U tom duhu, došlo je do sljedećih promjena u ovogodišnjem konceptu: Festival traje duplo duže nego do sada, čime će biti ispraćen ključni dio turističke sezone; program Ljetopisa i ove godine uključuje mahom pozorišne, muzičke, likovne i književne segmente, ali je podijeljen u dva komplementarna dijela – Večernju scenu, koja je tradicionalnog tipa, i Prateći program, koji ima za cilj da vrati umjetnost među ljude, umjesto da publika traži. Dok se Večernja scena osvrće na afirmisane umjetnike unutar tradicionalnih umjetničkih pravaca, Prateći program osmišljen je u duhu veoma aktuelne teme o ‘nepristupačnosti’ umjetnosti i kulture svima onima kojima zapravo pripada. Zakazano je preko 120 programskih sadržaja, među kojima se poseban akcenat stavlja na festivalsku produkciju predstave Orkanski visovi, u režiji priznate hrvatske rediteljke Dore Ruždjak Podolski. Na kraju Festivala biće uručene i festivalske nagrade.”, navodi se u saopštenju.
 
Cjelokupan program Festivala realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Bar, Kulturnog centra i Turističke organizacije Bar.
 
Za potrebe 30. Barskog ljetopisa, aktiviran je i novi web sajt www.barskiljetopis.me.
 
“Na njemu pročitati više informacija o Festivalu, konceptu, cjelokupnom programu sa učesnicima, selektorskom timu i nagradama. Takođe, to će biti platforma na kojoj ćete lako dolaziti do svih vijesti o dešavanjima na Festivalu”, kaže se u saopštenju kojeg potpisuje PR festivala Marija Drašković.