Kultura

Promovisana knjiga Plivač

by Ivanka Leković | 12:05:2017 | 12:17:47

U dvorcu kralja Nikole sinoć je promovisana knjiga “Plivač” srpskog pisca mlađe generacije, Andrije Terzića. Promociju je organizovao portal “Sutomorske novine”, a medijator je bio novinar Milenko Jovanović.

Nakon promocija na Sajmu knjiga u Podgorici, Tivtu i Budvi, Terzić se predstavio i barskog publici. Ovaj pisac netipičan je, prije svega, po tome što svoj rad promoviše na društvenim mrežama, pa je u publici sinoć bilo dosta mladih ljudi, koji rijetko posjećuju događaje ove vrste.

Uz opasku da je srećan što ima smisla za promociju i marketing i što koristi društvene mreže, objasnio je da je u ratu sa izdavačkim kućama, te da planira da sam osnuje nešto slično, kako bi pružio šansu mladim i talentovanim piscima.


“Ja sam se posvađao i sa vlasnikom jedne i sa vlasnikom druge izdavačke kuće - meni ne pada na pamet da plaćam nekome maržu od 46% za izdavanje svoje knjige“, kaže pisac i ističe da je „ozbiljno zaratio i da se iz principa neće povući“. Smatra da u nekim ljudima budi frustracije i komplekse iz djetinjstva i pogađa ih u sujetu “iako su oni finansijski i materijalno mnogo jači od mene, iako oni misle da su jači od mene, to će vrijeme zapravo pokazati ko je jači - jači je onaj uvijek koji se bori na pravdi Boga”, ističe on, dodajući da riječ može biti i oružje i nešto potpuno suprotno od toga. “Svakako, moja riječ je ozbiljno oružje i ne koristim je tako lako“, kaže Terzić, dodajući da će njegov rat sa izdavačima trajati dok je živ.

Prvi tiraž romana „Plivač“ rasprodat je krajem januara. Prošlog mjeseca predstavljen je u Dubaiju, konkurisao je za NIN-ovu nagradu prošle godine, a ovih dana nominovan je i za prestižnu Kovačevu nagradu u Rovinju.