Kultura

Međunarodni uspjesi učenika Muzičke škole

by Željko Milović | 08:06:2017 | 21:57:04

Učenici Muzičke škole “Petar II Petrović Njegoš” i ove su se godine sa međunarodnih takmičenja vratili sa vrijednim nagradama i tako nastavili tradiciju koja krasi ovu obrazovnu ustanovu već decenijama.
 
Na Međunarodnom takmičenju pijanista “Josip Slavenski” u Novom Sadu, prvu nagradu su osvojile Anastasia Dobrković (klasa Ane Vukazić, bebi kat.) i Ivona Milić (klasa Nikolete Strugar, bebi kat.), dok je treća bila Lucija Ulićević (klasa Ane Vukazić, IV kat.).
 
Na Međunarodnom takmičenju pijanista “Fantast” u Novom Bečeju, prvu nagradu su osvojile Anastasia Dobrković (bebi kat.), Katarina Radević (II kat.), Lucija Ulićević (IV kat.) – sve tri klasa Ane Vukazić, zatim Ivona Milić (klasa Nikolete Strugar, bebi kat.) i Lana Milanović (klasa Jelene Dobrković, bebi kat.), a drugu nagradu je osvojila Iva Obradović (klasa Ane Vukazić, V kat.).

 
Na Međunarodnom takmičenju pijanista “Premio Academia” u Rimu, drugu nagradu je osvojila Valentina Lukić (kat. junior), a treću Benjamin Peročević i Hana Karađuzović (oboje prva kat.). Svi su u klasi Jelene Dobrković.
 
U hrvatskom gradu Omišu održano je Međunarodno takmičenje gitarista “Omiš guitar fest” na kome je Ivo Dobrković osvojio prvu nagradu, a isti učenik je u Tivtu na međunarodnom takmičenju bio drugi. On pohađa klasu Ivane Cikić.

 
Mlada flautistkinja Andrea Vukšić (klasa Biljana Dedić) osvojila je prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko” u Beogradu (pretkategorija B) i prvu nagradu na VII Međunarodnom takmičenju u Tivtu u II kategoriji u disciplini duo flauta, kao i Zlatni pehar za najbolju učesnicu.

 
Lana Marković je na Međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko” u Beogradu osvojila treću nagrada u A kategoriji, a na VII Međunarodnom takmičenju u Tivtu osvojila je prvu nagradu u duu sa Andreom Vukšić. Pohađa klasu prof. Biljane Dedić.
 
Na takmičenju flautista “Tahir Kulenović” u Valjevu, Srbija, prvu nagradu je osvojila Anastasija Golić, klasa Suzane Bašević Pepđonović.