Kultura

Otvaranje 30. Ljetopisa uz svečani defile gradom

| 15:06:2017 | 12:46:27

Jubilarno, 30. izdanje jedne od ključnih kulturno-umjetničkih manifestacija barskog ljeta i crnogorskog primorja - Barskog ljetopisa, počinje u petak, 16. juna, od 19:30h, kada su predviđeni veliki gradski defile i prigodan program u okviru koga će Festival biti svečano otvoren.
 
U svečanoj povorci pored više od stotinu učesnika i organizatora, biće i brojni predstavnici opštinskih institucija i uglednih građana Bara. Cilj je, upravo prema riječima organizatora, da se tim dijelom otvaranja, koji će svojim konceptom podražavati suštinu Pratećeg programa Festivala, istaknu duh zajedništva i jedna od glavnih ideja jubilarnog Festivala – da umjetnost i kultura pripadaju i trebaju svima.
 
Nakon ovog dijela, ispred Dvorca kralja Nikole planiran je svečani program u okviru koga će Festival biti i zvanično biti proglašen otvorenim i koji će sve posjetioce podsjetiti na suštinu Večernje scene, koja je konceptualno drugačija u odnosu na Prateći program. Za sam kraj otvaranja najavljen je i program iznenađenja.
 
30. jubilarni Barski ljetopis trajaće do 20. avgusta i realizuje se u organizaciji Kulturnog centra Bar, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Bar i Turističke organizacije Bar.
 
Prvi program Večernje scene Barskog ljetopisa biće koncert našeg uspješnog gitarskog dua koji sačinjavaju Danijel Cerović i Goran Krivokapić, a koji je zakazan za 17. jun u 22h u Sali Dvorca. Prateći program biće započet 18. juna i to otvaranjem plažne biblioteke, koja će za sve posjetioce plaže na Topolici (Riva) biti od na raspolaganju do kraja Ljetopisa u periodu od 16h do 18h.