Kultura

Taksimetar na sceni u Starom Baru

| 11:08:2018 | 00:47:39

Predstava “Taksimetar” zagrebačkog “Exit teatra”, u režiji Matka Raguža, odigrana je na sceni u Starom Baru, kao jedan od posljednjih komada pozorišnog programa festivala.
 
Ova predstava gledaocu prikazuje šta se događa taksisti na ulicama Zagreba dok se u njegovom automobilu vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog sveštenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma, te drugih likova kroz koje se ogledaju problemi i frustracije vremena u kojem živi hrvatsko, ali i društvo na ovim prostorima generalno.
 
“Ova priča je presjek i slika socijalnog stanja pojedinaca koji čine naše društvo. Misli se i na starije i na mlađe generacije. Pritom, lakše se ozbiljna priča plasira ispričana na vedriji način. Koliko god to ozbiljno bilo, to će publika bolje prihvatiti. Ni u životu nije ništa crno-bijelo. Mi se nasmijemo često i u nekim teškim situacijama, kao i onim benignim. Humor uvijek, na neki način, spašava”, kazao je glumac Zijad Gračić.
 
Uloge u ovom komadu, rađenom po originalnom tekstu Gorana Vojnovića, tumače Zijad Gračić i Robert Budak.