Kultura

Pjesnikinje iz Loznice gošće Udruženja Nekazano

by Željko Milović | 18:08:2018 | 16:42:03

U organizaciji Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara u Dvorcu kralja Nikole je održano književno veče pjesnikinja iz Loznice, članica književnog kluba KUD “Karadžić”.
 
Barskoj publici su se predstavile Zorica Rajkova Lukić, Nevena Kokanović i dr Zorka Tošić.
 

Labud N. Lončar je u ime Udruženja “Nekazano” istakao “da će u Bar iz kraja Vuka Karadžića uvijek dolaziti kvalitetni pjesnici i dostojno predstavljati svoj kraj, kao one”, poželivši dobrodošlicu učesnicama programa, ali i pjesnicima iz Kanade, Beograda i Podgorice koji su došli na ovo veče.  
 

Izvode iz svojih djela su čitale tri pjesnikinje iz Loznice, uz muzičku pratnju barskog gitariste Slavka Spajića. Potom su se u svojevrsni pjesnički karavan uključili i prisutni stvaraoci iz publike, govoreći stihove; Ranko Radović, Svetlana Todorović, Miloje Veljović, Sole Sojeva Špejtim, Mladen Babović, Nadica Ilić, Svetozar Đurišić, Labud N. Lončar, Miško Vučinić, Anika Vuletić, Sanja Veličković, Dragana Petrić Đokić, Nataša Lečić, Danijela Nela Jovanović, Vladimir Cerović, Željana Popović, Danilo Pečurica, dok je odlomke iz “Gorskog vijenca” govorio Milan Vujović.
 
Po već ustaljenom običaju, pjesnici i gosti su nastavili druženje do ranih jutarnjih sati uz domaće vino i pjesmu.