Kultura

Promocija knjige poezije Srđana Lekovića u Karveru

by Željko Milović, photo Labud Lončar | 27:09:2018 | 12:03:29

U podgoričkoj knjižari “Karver” sinoć je promovisana zbirka poezije barskog pjesnika Srđana Lekovića “Reč i tišina”.
 
Moderator večeri, barski novinar i publicista Milan Vujović, govorio je o Srđanovom životu, poeziji, uzorima u pisanju i samom doživljaju poezije, dok je stihove, osim autora, govorila Varja Đukić – glumica i direktorica “Karvera”. U ime izdavača, publiku je pozdravio Labud Lončar.
 
Ovo je prvo samostalno predstavljanje autora u gradu pod Goricom.
 
“Prezadovoljan sam samom atmosferom i posjećenošću, jer je sve bilo podređeno poeziji na najljepši mogući način. U razgovoru smo se dotakli i mojih početaka u okviru Udruženja književnika ‘Ars Antibari’ iz Bara, ali i udruženja ‘Nekazano’ iz našeg grada čiji sam sad član. Posebna emocija bila je i na koktelu nakon večeri, kad smo nastavili druženje u ‘Karveru’”, istakao je za Bar Info Leković.

 
Knjiga “Reč i tišina”  je svoje prvo predstavljanje imala na 30. Barskom ljetopisu, da bi potom promocije bile i u Sokobanji, na beogradskoj Skadarliji...
 
Srđan Leković je član Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara, rođen je u Beogradu, osnovnu školu završio u Sokobanji, srednju u Baru, a diplomirao u Kotoru, na Pomorskom fakultetu. Prve stihove publikovao je 1996. godine u zborniku “Izgleda da će jugo” Udruženja književnika “Ars Antibari” iz Bara.  Samostalnu zbirku poezije “Kad je reč o tebi” objavio je 2005. godine, a dvije godine kasnije i drugu pod naslovom “Svitac”. Treća zbirka “Sveimen” izdata mu je 2015, a “Reč i tišina” ove godine. Živi i radi u Baru.