Mozaik

Podržimo Baranke na takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope

by Darija Marđokić | 28:04:2017 | 11:31:53

Na muzičko-plesnom takmičenju “Crna Gora u ritmu Evrope“, koje će se održati sjutra, 29 aprila, u sportskom kompleksu “Verde“ u Podgorici, Bar će predstavljati čak devet djevojčica - Ivana Obradović, Milica Ćorić, Tamara Dašić, Lena Nikolić, Jovana Marković, Klea Muratović, Dorjana Arabelović, Teodora Dašić i Jelena Milović.
 
One će na ovoj manifestaciji predstavljati Australiju, koja je zajedno sa Azerbejdžanom i Izraelom podržala ovaj projekat. Tom prilikom, učenica trećeg razreda Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Jelena Milović otpjevaće pjesmu poznate australijske pjevačice Kylie Minogue “In your eyes“, dok će je ostale djevojke pratiti uz odgovarajuću koreografiju.
 
Na takmičenju “Crna Gora u ritmu Evrope”, pored Bara, svoje predstavnike imaće još 20 crnogorskih gradova, čiji je zadatak da pjevaju na maternjem jeziku zemalja koje predstavljaju, uz njihove škole i lokalnu zajednicu iz koje dolaze.

 
Za izvođače će se glasati u direktnom televizijskom prenosu koji počinje od 17 časova na RTCG, putem SMS-a, dok na konačan rejting takmičara utiče i ocjena žirija u čijem sastavu će biti predstavnici gradova iz kojih djeca dolaze.
 
Pobjednička ekipa će kao nagradu dobiti putovanje u zemlju koju je predstavljala, dok će lokalna samouprava dobiti 50 odsto od neto prikupljenih sredstava u budžet grada, koji mora biti upotrebljen za poboljšanje i unapređenje kvaliteta prostorija u kojima djeca borave.
 
“Daćemo sve od sebe da ne izdamo našu podršku i grad, a vi nam pomozite u tome tako što ćete glasati za nas na dan takmičenja. Broj poruka je neograničen. Hvala vam na podršci“, poručile su djevojke iz barskog tima. koje su naporno vježbale posljednjih pet mjeseci.
 
Podržite naše djevojke i pomognite im da ostvare svoj san i odu u Australiju slanjem poruke sadržine PJESMA (razmak) 18, na broj 14941, tokom trajanja takmičenja. Cijena poruke je 0,61 €.