Mozaik

Kanjac bolji od tune

izvor: VIJESTI | 05:05:2017 | 21:00:54

Prvo mjesto i nagradni vaučer u martovskom kolu popularne nagradne igre “Ulov mjeseca” koju za sportsk ribolovce na primorju organizuje kompanija za proizvodnju i promet ribomaterijala i opreme za more “Una” iz Tivta, osvojio je Goran Kovačević sa prilično nesvakidašnjim plijenom- kanjcem težine 450 grama. Zanimljivo da je Baranin Pero Dabanović sa tunom od 63 kg bio tek treći.
 
Obično se prvim mjestom okite ribolovci koju ulove kapitalne primjerke velikih vrsta riba poput tuna teških i preko 100 kilogramma, ali je Kovačević nagradu zaslužio jer je njegov kanjac nadmašio do sada najveći zvanično verifikovani primjerak te vrste ribe koji je težio 420 grama. Kanjac- novi rekorder je uhvaćen 23. marta u kavatorijumu kod rta Veslo na Luštici, a mamac je bila svježa sardela.
 
Drugo mjesto pripalo je Matu Škanati sa ulovljenom lignjom od 1,23 kilograma. Kapitalni primjerak lignje koja je sa kracima dugačka 90 centimetara, Škanata je ulovio pušćajući noću iz barke u akvatorijumu tjesnaca Verige u Boki.
 
Treće mjesto u martovskom kolu “Ulova mjeseca” osvojio je Perica Dabanović iz Bara sa ulovljenom tunom težine 62 kilograma. Član barskog Kluba sportskih ribolovaca “Pristan” tunu je ulovio štapom iz čamca, na oko tri milje od obale. Tuna se “bacila” na mamac – živog širuna, a Dabanoviću je trebalo 35 minuta borbe da savlada veliku ribu i ubaci je u čamac.