Mozaik

VIDEO: Novi spot benda Grimm

by Silvija Vukelić | 10:05:2017 | 23:38:50

Gotik-rok bend “Grimm” iz Bara, objavio je na Youtube-u, novi spot  za pjesmu “Aquarius” . Nakon “Igla u oku tvoje duše” i “Spuštam se” to je treća ekranizovana numera sa njihovog  albuma “Iza tišine” koji  je objavljen jula 2016. u izdanju Miner records.
 
Spot potpisuje Vladimir Ivanović Kole. Snimatelj i producent je Boris Šurlan. Pored Ivane Janković i Nebojše Đukanovića, glavnih vokala koji se pojavlju u spotu, bend “Grimm” čine gitarista Dragan Miljanović, basista Dražen Miljanović, Dario Maršić - klavijature i Marko Šoć - bubanj. U pjesmi “Aquarius” gostuju prateći vokali Mila Vukelić i Dejana Betsa Garčević.


 
 
“Ovo je naš prvi spot u kojem dominiraju kadrovi iz Bara. Vladimir Ivanović Kole je maestralno potrefio ambijent. Pjesma govori o dobu kroz koje prolazimo. Poznato je da smo ušli u milenijum ‘Vodolije’ – ‘Aquarius’, od kada se dešavaju silne promjene na društvenom, ličnom i psihološko-duhovnom nivou. Takav je i tekst pjesme... jedan od najkraćih, ali ujedno i najdirektniji do sada...”,  kaže frontmen benda Nebojša Đukanović i ističe da je “Aquarius” jedna od “najeksperimentalnijih pjesama iz dosadašnjeg Grimm opusa”.
 
“Toliko je različita i po formi, muzici, kombinatorici teksta i muzike, da predstavlja najveći izlet u nepoznato. Poenta pjesme je na samom kraju, kao u književnim djelima. Najekstremnije antikomercijalna iz ugla današnjeg poimanja eksploatacije i zarade... ali, jedna od najljepših po mišljenju mnogih koji su čuli čitav album. Nadam se da će to otkriti i mnogi drugi, oni koji još uvijek tragaju za ljepotom riječi i muzike. Njih svakako nećemo razočarati”, naglašava Đukanović.