Mozaik

Rumijaši nastupili u čast Dana nezavisnosti

by Darija Marđokić | 20:05:2017 | 21:06:11

Folklorni ansambl “Rumija” održao je sinoć koncert u punoj sali Doma kulture povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, zajedno sa prijateljima iz vrtića “Svetionik”, KUD “Sveti Jovan Vladimir” i plesnom školom “D-light”.
 
Predstavile su se sve grupe “Rumijaša” – najmlađa grupa, djeca, srednja grupa, kao i prva i druga postava ansambla. Ređale su se koreografije - od “Crne Gore”, “Glamoča”, spleta igara iz Srbije, Mrkojevića, “Leskovac”, “Užičko kolo”, “Šumadija”, do “Moravca” i “Vranja”. Pored toga, “Rumijaši” su spremili pravi spektakl - performans u svjetlećim kostimima koji je naišao na ovacije publike. Ovaj novitet iz “Rumije” su odigrali Slavo Samardžić i Dražen Kaljević.
 
“Koncert je prevazišao sva moja očekivanja jer su djeca odigrala prilično zahtjevne koreografije. Takođe, pozitivne kritike i onoliko oduševljenje na performans koji smo pružili našim sugrađanima itekako prija. Veiku zahvalnost dugujem prijatelju Miodragu Tanju Masoničiću, koji nam je upravo za ovaj performans napravio svjetleći kontrabas. Zahvaljujem se roditeljima na podršci i povjerenju, kao i igračima koji mi pomažu u svemu. I ovog puta pokazali su da su pravi prijatelji, a to se najbolje vidi kada se koncert završi i kada treba spremiti svu nošnju”, rekao je za Bar Info Dražen Kaljević, predsjednik i koreograf FA “Rumija”.
 
Rumijaši su ovih dana imali pune ruke posla – nastupali su u hotelu “Palas”, bili dio manifestacije “Noć muzeja” - “Plovidba I ribolov na Skadarskom jezeru”, kao i one TO Bar na panoramskoj ruti “Između dvije obale”.