Mozaik

Dan joge u Baru, cijelog ljeta besplatni časovi

by Ivanka Leković | 19:06:2017 | 11:53:58

Međunarodni Dan joge, 21. jun, bio je povod da se u parku hotela “Sidro” održi “Javni čas joge”.
 
Čas su vodile sertifikovane instruktorke Verica Gojaković, Maja Loman, Magdalena Jovetić i Irena Đurović.

 
 
Instruktorka Verica Gojaković je kazala za Bar info da je čas protekao u duhu dobre, pozitivne energije. Ona ističe da je i u jogi, kao i u životu, potrebno da svaki dan učimo da budemo bolji, pozitivniji, usklađeniji, otvoreniji ka životu i ljudima.
 
“Vježbajući jogu dajemo najbolji dar sebi”, istakla je ona.
 
Jogu mogu da rade svi - bez obzira na pol, godine i zdravstveno stanje, a svaka instruktorka ima svoju grupu i termine u kojima se sastaje.

 
Magdalena Jovetić će besplatno raditi sa svima koji žele da vježbaju ovog ljeta. Planirano je da se vježbe održavaju u parku hotela Sidro, a zainteresovani mogu da se jave na telefon 068/240-065.

 
Pod pojmom joge danas se uglavnom podrazumeva Hatha Yoga (jedna od grana joge), a to je ono što se vježba na času – fizičke vežbe, disanje, meditacija i relaksacija. Ali joga je mnogo više od toga- to je drevna nauka zdravog življenja, i kao takva, osmišljena je da bude uklopljena u svakodnevni život. Riječ joga znači jedinstvo i potiče od sanskritske riječi yuj, što znači ujediniti. To praktično znači da je joga način balansiranja tijela, uma i emocija.