Mozaik

YU grupa i mjesečina druge noći Ljeta sa zvijezdama

by Nemanja Janković; photo by Anto Baković | 09:07:2017 | 10:57:00

I drugo veče manifestacije “Ljeto sa zvijezdama“ opravdalo je sva očekivanja.
 
Uz sjajne izvođače na atipičnom mjestu za ovu manifestaciju, u Ulici Vladimira Rolovića, uz fantastičnu izložbu oldtajmera, publika je uživala u nastupima sjajnih izvođača koji su ionako “paklenu” noć doveli do usijanja.
 
Organizator manifestacije “Ljeto sa zvijezdama”, koja se po 11. put organizuje u Baru, TOB, u sklopu ovogodišnjeg izdanja je prepoznala i značaj prvog internacionalnog skupa starovremenskih vozila koji se u našem gradu održao na zadovoljstvo svih posjetilaca i organizatora iz Oldtimer kluba iz Bara, kluba čiji je osnovni cilj promocija vozila za sva vremena kroz organizaciju raznih kulturnih događaja. Koncertnoj večeri prethodio je reli oldtajmera preko panoramske rute između dvije čarobne obale, jedinstvene turističke rute koja na pravi način oslikava sve ljepote barske opštine između slatke i slane vode...
 

“Svake godine dolazimo u Bar, a utisak je da smo i ove sezone napravili dobar izbor. Večeras smo ovdje zbog nastupa sjajne ‘YU grupe’, koju nismo imali prilike dosta vremena da čujemo uživo. Ideja da se napravi i jedna ovakva izložba vozila koja imaju trajnu vrijednost je samo plus više” - prokomentarisala je Ana iz Pančeva.
 
A zvjezdano veče koje nije moglo poremetiti ni malo kašnjenje zbog nestanka električne energije otvorio je izvođač rođen u Minhenu, porijeklom sa Jamajke, prijestonice rege ritmova. Nakon polusatnog nastupa, muzičar čije je scensko ime Beniman nije krio svoje oduševljenje nastupom u Baru: “Nisam po prvi put u Crnoj Gori, ali mi je drago što sam nastupio u ovom jedinstvenom ambijentu . Pribojavao sam se malo reakcije publike, ali je ona bila fantastična”.
 

Dok su znatiželjni gosti obilazili automobile koji su bili uredno parkirani duž ulice koja vodi do šetališta, svoje mjesto na glavnoj bini preuzeo je funky-rock sastav iz Boke, “Ansambl Toć”, koji je uz veliki broj inostranih hitova u njihovom live aranžmanu “razdrmao” brojne goste i Barane.
 
“Iako smo često nastupali ovdje, večeras je užitak bio poseban. Prelijepa ideja, prelijepa manifestacija i drago nam je što smo bili dio ovog projekta. Dali smo sve od sebe, i mislim da je publika odgovorila na najbolji način” - prokomentarisali su pozitivni momci iz benda koji mahom čine muzičari iz Boke.
 

Atmosfera je dostigla vrhunac kada su instrumente u ruke preuzeli članovi grupe koja skoro punih pet decenija postoji na muzičkom nebu regiona. Njihovi hitovi naišli su na odličan odjek publike, koja je u nekoliko navrata horski otpjevala par dobro poznatih refrena “Yu grupe”.
 
“Već nekoliko dana boravimo u vašem prelijepom gradu, i naše impresije su još veće svim onim što smo imali prilike da vidimo. Muzika je naš život, i drago nam je što publika tu neiscrpnu ljubav kroz sve ove godine gaji zajedno sa nama. Ovo je drugi put da smo dio ove jedinstvene manifestacije i uvjek ćemo se rado odazvati svakom vašem narednom pozivu” - istakli su vidno zadovoljni članovi popularnog benda.
 

Manifestacija se nastavlja sljedećeg petka gostovanjem grupe „Van Gog“.