Mozaik

Dejan Petrović jedva preživio, pa svirao u Baru

by Željko Milović | 09:08:2017 | 14:48:08

Malo je bilo onih koji su znali da je spektakularni koncert u Baru Dejan Petrović jedva održao sa Big Bendom – bila mu je svježe zašivena usna (glavno “oruđe” trubača) nakon teške saobraćajne nezgode koja se dogodila samo dva dana ranije.   

Pri povratku sa nastupa, u srijedu, 2. avgusta, u Ovčar Banji, muzičar je od premora zaspao za volanom i sletio sa puta. Auto koji je vozio je u potpunosti uništen, a samo pukom srećom Petrović je prošao bez većih povreda. Do saobraćajne nezgode je došlo nakon što se Petrović vraćao kući u Užice sa koncerta koji je održao sa svojim “Big Bendom” u Svilajncu. Trenutak u kome ga je savladao premor bio je dovoljan da zaspi i izgubi kontrolu nad vozilom koje je izletjelo sa puta i nekoliko puta se prevrnulo prije nego što se zaustavilo.


“Bio sam na korak od smrti, ali sam preživio i želim da ovo iskustvo podijelim sa drugima da ih upozorim da je dovoljan samo trenutak da izgubite život ili ugrozite tuđe živote. Mi muzičari smo posebno ugroženi jer često prelazimo velike relacije, vozimo umorni i neispavani. Pa, pogledajte bez koliko smo umjetnika ostali u saobraćajnim nesrećama. Ja sam, hvala Bogu, izbjegao da budem jedan od njih, a poslije svega sam čak razmišljao i da li da uopšte pričam o nezgodi. Zato se i nisam oglašavao prvih dana. Međutim, shvatio sam da dugujem drugima da im svojim primjerom skrenem pažnju da je život najdragocjeniji i da treba učiniti sve da ga ne ugrozimo” – ističe Petrović.