Mozaik

VIDEO: Rekordna posjeta na koncertu Joksimovića

by V.Šoškić/N.Janković, photo:A.Baković, snimatelj A.Karađuzović, montaža S.Sukalić | 12:08:2017 | 17:06:34

Na “Ljetu sa zvijezdama”, popularnoj muzičko-zabavnoj manifestaciji koju svakog petka u Baru priređuju Turistička organizacija i Opština, sinoć je nastupila regionalna muzička zvijezda Željko Joksimović. Kao i 2007. kada je prvi put gostovao, Joksimović je zabilježio rekordnu posjećenost - blizu 10.000 Barana i njihovih gostiju uživalo je u dvosatnom koncertu.
 
 
Brojna barska publika sinoć je prisustvovala jednom od najboljih koncerata ikada u Baru. Nastupila je regionalna muzička zvijezda Željko Joksimović sa izvanrednim muzičkim bendom, koji broji više od deset članova, uz sjajno izvođenje, odlično ozvučenje i svjetlosne efekte. Kada se tome doda blizu 10.000 posjetilaca, onda je ovo potvrda rekordne posjećenosti, koju je ovaj muzičar ostvario i kada je prvi put gostovao na “Ljetu sa zvijezdama” 2007. godine.
 
“Uvijek se rado vratim u Bar, ovo lijepo mjesto gdje sam često boravio, dolazio, prolazio. Divno je biti ovdje, posebno kada su ovakve lijepe stvari u pitanju-koncerti i druženje sa publikom”, kazao je za Radio Bar i Bar Info Željko Joksimović.
 

Da se zvijezde rađaju, potvrđuje upravo Željko Joksimović, koji je već sa dvanaest godina postao pobjednik prestižnog muzičkog festivala u Parizu i osvojio  titulu “Prva harmonika Evrope”. Prvi solistički album 2000. bio je pravi bum na estradnoj muzičkoj sceni regiona, a upamćen je i po odličnom plasmanu na Evroviziji i nizu nagrada za najboljeg kompozitora, kantautora, producenta...
 
Njegov singl "Milimetar" obilježio je muzički ovo ljeto, a Joksimović mjesecima promoviše i svoj spektakularni projekat "Dva sveta", koji je popularni muzičar uradio sa Big Bendom. Obuhvata nove aranžmane najpoznatijih folk, pop, rok i njegovih pjesama.

 

“Taj singl zaista ima uspjeha ovoga ljeta, kao i ‘Dva sveta’. To je stilski drugačije od onoga što sam do sada radio. Veoma sam srećan što je to publika dobro prihvatila, to se osjeća i vidi na koncertima. Ubrzo idemo u Bugarsku, gdje ćemo u Nacionalnom teatru odsvirati ‘Dva sveta’. To je ipak projekat malo mirniji, traži zatvoren prostor, malo hladnije vrijeme i onaj period oko Nove godine”, kazao je Joksimović, koji je izrazio nadu da će možda i u Baru, u nekom zatvorenom prostoru, promovisati sve ono novo što je uradio.
 

Publika je bila zadovoljna sinoćnjim koncertom i provodom..
 
“Uživam, ovo barsko ljeto je divno... Lijepo je da se ovako nešto dešava u Baru... Svi koncerti su divni svakog petka, ovaj posebno”... rekli su posjetioci iz Niša, Podgorice, Bara...
 

“Ljeto sa zvijezdama” doživjelo je svoj zenit nastupom Željka Joksimovića, ali dobar muzički provod ljubitelje folka očekuje već narednog petka, 18. avgusta, kada će na Šetalištu kralja Nikole nastupiti zvijezda narodne muzike Ana Bekuta.