Mozaik

Kup Rombuna: Igalo najbolje, Barani se nijesu obrukali

izvor: Igor Perić (POBJEDA) | 25:10:2017 | 12:28:57

Klub za sportski ribolov ,,Igalo“ pobjednik je ovogodišnjeg “8. Otvorenog kupa rombuna Igalo 2017“ međunarodnog memorijalnog turnira u ribolovu štapom iz barke koji je održan u znak sjećanja na Milovana Miška Vujičića.
 
Pobjednički tim “Igalo 1” činili su Aleksandar Milosavljević, Miloš Dašić i Marko Radosavljević. Oni su 21. oktobra bili najuspješniji u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji između 23 kluba i 69 takmičara iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije čije učešće.
 
Drugo mjesto pripalo je KSR “Ribar” iz Baošića za koji su nastupali Dejan Sijerković, Dragan Vasiljević i Marko Vujisić. Treće mjesto pripalo je ekipi “Ama” iz Kostanjice u sastavu Goran Dabović, Predrag Tasić i Zoran Beljkaš.
 
Barani su bili predstavljeni sa dvije ekipe. KSR “Lampuga”, koja je zauzela sedmo mjesto, u sastavu: Perica Budimić (najbolje pojedinačno plasirani - 7. mjesto), Mehmed Čobić i Slavko Petrović. Stariji barski klub “Pristan” je osvojio šesnaesto mjesto, a nastupio je u sastavu: Zvonko Radević, Slobodan Mlađenović i Perica Dabanović.
 
Pojedinačno, najbolji takmičar kupa bio je Aleksandar Milosavljević iz “Igala” sa 2.825 grama ribe, drugi je bio član Ribara Dejan Sijerković sa 2.160 grama, dok je treći rezultat ostvario Ljubinko Vrbnjak iz KSR Meljine sa upecanih 1960 grama ribe.
 
Najveći ulov takmičenja zabilježio je Slavko Petrović, član kluba “Lampuga” sa Velikog pijeska kod Bara. On je ulovio najvećeg arbuna, odnosno kako se kaže u Boki rombuna, teškog 320 grama.
 
Ekipa “Igala” potvrdila je osvajanjem ovogodišnjeg Otvorenog kupa rombuna da je bronzana medalja na nedavno održanom svjetskom prvenstvu stvar kontinuiteta i dobrih rezultata koji traju već godinama.
 
Takmičenje u organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru, koje je preraslo u jedno od najmasovnijih ribolovnih nadmetanja u Crnoj Gori, ujedno i druženja ribolovaca iz regiona, tradicionalno podržavaju opština Herceg Novi i lokalna turistička organizacija. Ekipe su bile smještene u hotelu „Vojvodina“ gdje je održano i proglašenje najboljih.
 
U kupu su pored Igala (uključujući i juniore kao i B tim tog kluba) “Ribara”, “Ame”, “Meljina” i “Lampuge” učestvovali i domaći klubovi “Delfin” iz Budve, “Jugole Grakalić” i “Rombun” iz “Herceg Novog”, “Sipa” i “Pagar” iz Tivta, “Bokeška jedra” iz Đenovića, “Kumbor” iz Kumbora, “Dinigla” iz Bijele kao i “Pristan” iz Bara.
 
Iz Srbije su učestvovali timovi “Drinsko jezero”, “Trnjane” i vojvođanski Novi Sad, Hrvatsku je
predstavljao klub “Poljud” iz Splita, Sloveniju tim “Sport Bili”, dok je iz Makedonije, kao i svake godine, na kupu bila ekipa “Metalurga” iz Velesa.
 
Prema riječima rukovodioca takmičenja, predsjednika KSR “Igalo” Željka Kosića, svake godine na memorijal dođe između 20 i 25 timova.
 
Falile su ekipe iz Bosne i Hercegovine koje zbog objektivnih razloga nijesu bile na kupu, ali ih, kako je kazao, domaćini očekuju dogodine. Takmičarima je išlo na ruku lijepo subotnje vrijeme. Druženje je, tradicionalno počelo nekoliko dana uoči takmičenja, a produžilo se i u nedjelju.