Mozaik

Bubulj produkcija dio Zekovog Džepa sa tajnama

by Silvija Vukelić | 25:10:2017 | 15:24:19

Poznati crnogorski kompozitor, tekstopisac i basista grupe “Perper” Momčilo Zeković Zeko, barskoj “Bubulj produkciji” povjerio je ekranizaciju numera koje su dio njegovog projekta “Džep sa tajnama”, osmišljenog povodom obilježavanja jubileja - 30 godina rada.
 
Pjesme koje je tokom karijere stvarao za “Perper”, ali i brojne druge izvođače, našle su se u zbirci zajedno sa CD-om, na kojem su obrade njegovih poznatih hitova. U sasvim novom aranžmanu Zekove pjesme interpretiraju Zvonimir Đukić Đule frontmen benda Van Gogh, Karolina Gočeva, Neno Belan, Zoran Predin i Nikola Radunović.

 
Prošlog petka u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici upriličena je promocija i od tada se reakcije publike ne stišavaju.
 
“U knjizi, na zadnjoj strani je taj ‘Džep sa tajnama’ koje smo te večeri podijelili s publikom. Moram priznati da mi je drago što je jedna ideja uspjela da se na ovaj način realizuje do kraja”, zadovoljno priča za Bar info Momčilo Zeković Zeko.

 
Ističe i veoma dobru saradnju sa barskom “Bubulj produkcijom”.

“Nekako smo se 'našli' i nemam nikakvu potrebu da tražim bilo kakvu drugu varijantu za video produkciju. Prije nekoliko dana snimali smo kadrove za ‘Smotanu pjesmu’ u Perastu. U toj pjesmi se po prvi put pojavljujem kao izvođač. Dejo je napravio neki 'brzinski mix' koji smo pustili na promociji u CNP-u i publika je vrlo lijepo reagovala. Komentarisali su da tu ne treba ništa mijenjati. Treba nam ipak još nekoliko dana snimanja kako bi kompletirali spot. Imamo i brojne planove no o tom potom. Nadam se da ćemo još dugi niz godina sarađivati”, s osmijehom kaže Zeković.

 
U CNP-u je premijerno prikazan i spot za pjesmu “Zastave” Zvonimira Đukića Đuleta. Kadrovi su snimani na Kraljičinoj plaži, Vrsuti, Adi Bojani...
 
“Iako je to na momente bilo vrlo zahtjevno, svi akteri spota ispoštovali su svako svoj zadatak. Recimo, Đuletu nije bilo svejedno kada je vidio da treba da se penje na liticu iznad Kraljičine plaže. Poslije je bio oduševljen pogledom. On je autor slike , a zanimljiva je i koincidencija da u spotu oko metronoma pod vodom kruže ribe koje se inače zovu zastave“, priča Senić.

 
Kompletna ekipa se po njegovim riječima, potrudila da opravda ukazano povjerenje. Režiju i kameru Senić potpisuje zajedno sa Brankom Maljevićem. Montažu i postprodukciju samostalno. Asistenti na snimanju bili su Igor Perčobić, Srboljub Srba Radivojević, Dragan Nana Profaca, Maja Senić i Pero Dumezić. U spotu se pojavljuju Snežana Vukić i Tatjana Zeković kao i djeca Marija Vuković, Vasilisa Vukanović, Lav Zeković i Marko Senić. Za šminku je bila zadužena Jovana Ugrenović.
 
Promocija u Beogradu biće upriličena u “Klubu književnika“ početkom novembra.