Mozaik

U Baru državno Seniorsko prvenstvo u ribolovu

| 30:04:2018 | 12:57:19

Juče je u Baru završeno državno seniorsko prvenstvo u ribolovu, u disciplini “štapom iz barke”. Domaćin je bio KSR “Pristan”, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede Crne Gore.

 
Učestvovalo je 36 takmičara – 26 je pravo da se takmiči steklo kroz kvalifikacije, dok je 10 to pravo obezbijedilo na osnovu prošlogodišnjeg rezultata.

 
Predsjednik Skupštine opštine Bar, Radomir Novaković je, zatvarajući takmičenje, istakao da je Bar bio, ostao i biće turističko mjesto i “zato će Skupština opštine pomagati svako ovakvo takmičenje”. “Ono sa jedne strane doprinosi saradnji između opština, a sa druge podiže vidljivost našeg grada na turističkoj mapi Balkana i Evrope. Nama je potrebno još ovakvih takmičenja ne samo u predsezoni kako bi turistička ponuda bila što bogatija”, istakao je Novaković.  
 

Poslije mjerenja ulovljene ribe, proglašeni su pobjednici. Prvo mjesto, kao i prošle godine, osvojio je Radovan Popović iz KSR “Sipa” sa 2.015 grama. Drugi je bio Aleksandar Milosavljević iz KSR “Igalo” sa 1.950 grama ulovljene ribe, a treći Vlado Borošak iz KSR “Jugole Grakalić” sa 1.925 grama.