Mozaik

VIDEO: Grimm sa koncertnim snimkom Vrijeme je prevara

by Željko Milović | 21:10:2018 | 15:41:42

Barska grupa “Grimm” objavila je koncertni snimak pjesme “Vrijeme je prevara”, usnimljen ove godine na “Ljetu sa zvijezdama”, kada su bili predgrupa “Nevernim bebama”.  
 

“Sjećam se da sam ovu pjesmu pisao u Studenskom gradu u Beogradu 1996, i to posle šetnje beogradskim ulicama na čuvenim demostracijama protiv Slobodana Miloševića... Eto, poslije 20 i kusur godina tekst je apsolutno još aktuelniji i precizniji... Znači da se svijet ne mijenja na bolje, a pojedinac je sve izgubljeniji i osujećeniji. Otkako sam počeo aktivno da komponujem, stvarao sam tako da ostavljam tragove i poruke iza sebe, nikako da bih bio slavan i popularan, zato što sam oduvijek služio muzici, obožavao je i i donosio joj na oltar ono što je ona tražila od mene. I tada i sada nisam vodio računa da li će to neko slušati, ali sa potajnom nadom da onaj koji to otkrije razumije o čemu pričam”, objasnio je na društvenim mrežama Nebojša Đukanović, frontmen benda, nastanak pjesme.
 
U posljednjoj postavi “Grimma” pjeva, pored Đukanovića koji je gitarista, tekstopisac i kompozitor, Ivana Janković, za klavijaturama je Dario Marušić, Branko Marković svira bass, a Marko Šoć bubnjeve.