Mozaik

Halloween u Baru

by Nemanja Janković | 31:10:2018 | 20:42:30

Uži dio grada, prije svega centralni Trg, večeras je bio u znaku svetkovine koja je širom svijeta poznata kao “Noć vještica”. Najmlađi Barani (među kojima je bilo i onih starijih), iskoristili su ovu priliku da se obuku u kostime, maskiraju u različite maštovite kombinacije, skupljaju slatkiše kod onih kod kojih su naišli na prijatan doček, i obilježe obu noć na pravi način.


“Od malena mi je fascinatna bila ova noć i dio sam i ranijih projekata kada je sve to bilo organizovano na drugačiji način. Međutim, ni ovoga puta nisam htjela da preskočim tradiciju”, rekla je Sofija Andrijašević, koja je odabrala kostim kostura.

Kako su nam istakli oni koji su se potrudili da ove večeri izgledaju dragačije nego svih prethodnih, tradicionalno sakupljanje sltkiša, ovoga puta nije išlo baš “glatko”.


“Mnogi jednostavno nisu htjeli da nam otvore vrata, drugi su govorili da ne žele da budu dio ‘paganskog’ praznika, ali na svu sreću bilo je i onih koji su namjerno pokupovali slatkiše i ljubazno nam otvarali vrata i darivali poklone. Ja sam se večeras odlučila za kostim pauka”, kazala je za naš portal Mihaela Đurišić.


Na glavnom gradskom Trgu je bila najveća gužva. Ni ovoga puta nije izostala podrška roditelja koji su doveli svoje mališane.

“Što se mene lično tiče, veče kao i svako drugo, ali kada vidim moje dijete da je oduševljeno, onda mi je srce puno. Nećemo dugo ostati, ali šteta što ovo sve nije organizovano na jedan drugačiji, a ne spontan, način”, rekao nam je jedan od roditelja Vladimir Maljević.


Oni nešto stariji će ovaj “praznik” proslaviti po barskim lokalima.