Mozaik

VIDEO: Bubulj produkcija ekranizovala Perperovu Slobodu

by Željko Milović / Vijesti; photo: Marija Marović | 01:02:2019 | 10:18:42

Barska “Bubulj produkcija” na svom kontu ima upisan novi spot – video rad za pjesmu “Sloboda” cetinjskog “Perpera”.

Tim povodom sinoć je u “Hard Rock Caffeu” u Podgorici organizovana konferencija za štampu.


Frontmen benda Nikola Radunović nije krio činjenicu da je u pitanju jedan od njegovim omiljenih tekstova iz više od 25 godina duge karijere “Perpera”.

“To je stari tekst, za ovu priliku promijenjen je njegov mali dio. Pjesma je ponovo izmiksana i sa tim minimalnim izmjenama opet je dobila aktuelnost. Možda ne dijele svi utisak kao ja, ali zaista je jedan od omiljenih Zekovih tekstova. Tada mi je donio hrpu tekstova, a ja sam odmah izdvojio ‘Slobodu’ i napravio muziku za te stihove. Nakon objavljivanja albuma dugo smo tu stvar svirali i uživali”, prisjeća se Radunović.

Nikola je otkrio da je ideja bila da video objave još ljetos.

“Zbog raznih tehničkih stvari i snimanja koje se odužilo, sad je tek završena montaža. Iako se pojavljuje sad, mislim i da se snimi za sto godina da bi opet ova pjesma bila aktuelna”, kaže Radunović.

Za ovu pjesmu tekst je napisan devedsetih godina prošlog vijeka, a snimljena je za potrebe prošlog albuma “Iz dana u dan” koji je sastav objavio 2003. Ovo je jedna od rijetkih društveno-angažovanih pjesama grupe “Perper”.


Spot je sniman u nekoliko gradova u Crnoj Gori, a prvi i posljednji minuti bili su rezervisani za Bar, “arsenalku” iz Kalafatske radionice “Bokovac” i Miodraga Tanja Masoničića u ulozi vozača čamca sa atraktivnom glavnom junakinjom koju igra Saša Ivanović.  

Režiju spota potpisuju Dejan Senić i Branko Maljević, a scenario Aleksandar Radunović Popaj. Na spotu je radio i ostatak “Bubulj produkcije” Igor Perčobić, Tony Pendo i Dragan Nana Profaca.