Mozaik

VIDEO: Spot Bubulja za Milenu Lainović i englesko tržište

by Željko Milović / MNE magazin | 10:02:2019 | 19:44:56

Agilna video-kuća “Bubulj produkcija” oglasila se novim spotom, ovoga puta za etno-pop kompoziciju Milene Lainović, Podgoričanke koja već dugo živi i radi u Londonu. Riječ je o kompoziciji “I won’t give up”, s aktuelnog albuma ”Everyday”.

Malo starija publika Milenu pamti po nastupima sa crnogorskim muzičarima, ali i radu na Radio Crne Gore. Sa sedam godina osvojila je prvu nagradu na festivalu “Naša radost”, svira gitaru i klavir, komponuje i piše tekstove za izvođače.


Spot je sniman nekoliko dana na atraktivnim lokacijama barske opštine i na sjeveru Crne Gore, a u jednom dijelu video klipa Milena je obučena u narodnu nošnju. Pjesma nosi etno zvuk i u 7/8 je ritmu, tako da su cijela slika i zvuk znalački povezani, što je veoma interesantno zapadnom tržištu.


Kako je Milena istakla za MNE magazin, sa ekipom “Bubulja” povezao je Zonjo iz “The Books of Knjige”.

“On je predložio Dejana Senića sa kojim sam se odmah povezala i to je neka energija, to se vidi odmah. Pričali smo telefonom, razmijenili e-mailove i imali smo iste ideje. On je doprinio i sa svojim idejama kojima sam bila oduševljena i rekla: ‘To je to, ne mijenjaj nešto što je dobro’. Zvuči kao da pjesma ima neku težinu, a u stvari nema. Tekst je vrlo pozitivan. Samo ime ‘I won’t give up’ je crnogorsko, naše ‘neću da odustanem’. Inače, ova pjesma ima veoma dobar prijem kod engleske publike. Oni to vrlo vole. Čak mi dođu poslije ‘žive’ svirke i kažu: ‘Nešto mi to zvuči kao Sting’. Mi smo navikli na taj ritam, a njima je to interesantno, veoma im odgovara. Nove pjesme koje radim više su u našem stilu. Biće taj zvuk, evropski, zapadnjački, ali zašto da nema naše primjese. To sam ja, u stvari, i to nekako već sad izlazi iz mene”, rekla je Milena Lainović.


“Milena je bila prava profesionalka, svoj posao je odradila maksimalno posvećeno, ništa joj nije bilo teško, čak i na mjestima gdje zaista nije lako snimati i gdje je prilično opasno, poput onih litica na Golom Brdu. Čak je ponekad malo pretjerivala. Na sjeveru dok smo snimali, bilo je maglovito i dok smo tražili lokaciju, čuli smo u jednom momentu odrone, ali se ona rekao bih jedina nije uplašili. Spot je planiran da promoviše Crnu Goru u Engleskoj, pa je tražila dosta atraktivnih kadrova. Prenijela nam je da su njeno društvo, uglavnom Englezi, oduševljeni spotom i ljepotama naše zemlje za koju nisu ni slutili da ima ovakvih mjesta”, rekao je za Bar Info Dejan Senić, režiser spota.

Novi spot Bubulj Produkcije za Milenu Lainović možete pogledati ovdje: