Mozaik

VIDEO: Bubulj ekranizovao Italijanku Valeriu Monterisi

by Željko Milović | 04:03:2019 | 21:05:41

Barska "Bubulj produkcija“ ekranizovala je novi spot – riječ je o video klipu za pjesmu “Fenice” Momčila Zekovića koju je otpjevala mlada italijanska pop-rok pjevačica Valeria Monterisi.


Pjesmu je još 2004. na Monteviziji izvela Nela Popović pod imenom "Feniks“, a na Zekovom solo albumu "Džep sa tajnama“ pjeva je Karolina Gočeva.


"Spot je sniman na jednoj plaži blizu ostrva Stari Ulcinj, u periodu kad je Zeko proslavljao 30 godina njegovog rada u muzici, a kako smo imali na raspolaganju samo jedan dan, na brzinu smo snimili kadrove tamo i kasnije u Starom gradu Baru. A da bi se tema (koja je inače zimska!) potrefila, morali smo kasnije naknadno dosnimiti kadrove sa snježnom idilom, vatrom... Nekom paralelnom radnjom u odnosu na scene sa Valerijom, kao i scene sa klavirom koji u spotu svira Ana Vukazić. Bile su to neke poteškoće jer je trebalo temu uskladiti, ali je ispalo dobro“, rekao je za Bar Info Dejan Senić, uz Branka Maljevića, jedan od režisera i kamermana.  


U spotu se, pored pjevačice Valerie Monterisi i pijanistkinje Ane Vukazić, pojavljuje i Danilo Pervov, koji potpisuje i montažu i kolor korekciju. Asistenti na snimanju bili su Dragan Nana Profaca, Draško Radović i Sunčica Zeković. Aranžman pjesme, miks i produkcija djelo su Aleksandra Saše Gajića, a italijanski tekst Terese Albano.