Mozaik

Vanjina obrada blues klasika na američkoj radio stanici

by Teodora Čović | 14:03:2019 | 12:28:23

Na američkoj radio stanici “Valley Free Radio” emitovana je kompozicija u izvođenju Vladimira Vanje Orlandića, našeg sugrađanina koji svira i komponuje rock i blues muziku. Njegova obrada bluz klasika “Tin Pan Alley” je juče bila emitovana u emisiji “Roots and More”. 

 
“Dobio sam obavještenje na Facebooku od stranice ‘Roots and More’ da se moja Facebook stranica pojavila na njihovoj. Vidio sam da je to emisija na američkoj radio stanici ‘Valley Free Radio’ u Massachusetts-u.  Na play listi koja je puštena juče je bila moja obrada bluz standarda ‘Tin Pan Alley’ od Boba Geddinsa. Odmah sam poslao poruku stranici i sa oduševljenjem pitao kako su me pronašli. Domaćin te emisije mi je odgovorio da je njegov sin tražio Boba Geddinsa po internetu i naišao na moju obradu na ‘Spotify-u’ koja im se mnogo dopala. Odlučio je da pored svih zvučnih imena bluesa i blues rocka uvrsti i moju obradu”, oduševljen je Orlandić .
 
Vladimir Vanja Orlandić se muzikom bavi od 2011. godine i ima 11 izdatih albuma, od kojih su tri autorska, a osam obrada. Orlandić zaposlen kao ton-majstor u Radio Baru.