Mozaik

Rikavac na Music Madnessu u Podgorici i Nikšiću

by DNEVNE NOVINE | 20:03:2019 | 12:48:42

Bendovi “Fade Out”, “Esid radio” i “Rikavac” će u okviru događaja “Music Madness” nastupiti u Podgorici i Nikšiću 24. i 25. marta, a obje svirke zakazane su za 21 čas. Prema riječima basiste i vokala benda “Rikavac” Marka Vukmanovića (Ucjenjivača), ariljski sastav “Fade Out” je inicijator ove svirke.
 
"Ovo im je prvi nastup u Crnoj Gori i nama je drago što sviramo s njima. To su tri totalno različita muzička žanra, tako da će biti za svakog po nešto. Mislim da cijena ulaza od tri eura nije visoka, svi ćemo dati maksimum da publika bude zadovoljna. Pozivamo ljude na dobar provod, druženje i da podrže domaću scenu, jer bendovi zaslužuju to. Radi se u teškim uslovima, ali ljubav prema muzici i želja za stvaranjem jači su od svega, što je Rikavac dokazao u ovih skoro pet godina postojanja. Gledamo se u Podgorici i u Nikšiću", poručio je Vukmanović.
 
“Fade out” je alternativni/ garažni/stoner duo iz Arilja, osnovan 2017, koji čine Nikola Đukić (bas gitara, vokal) i Vasilije Đukić na bubnjevima. Pored autorskih stvari, sviraju i obrade stranih grupa, koje se ne mogu čuti često: White Stripes, Jack White, Dead Weather, Nirvana, Joe Division, Artic Monkeys itd., a objavili su singl "Dodiri".
 
Podgorički bend “Esid radio” osnovan je u novembru 2015. Prošle godine su izdali album prvijenac za Metropolis Records iz Beograda. Trenutno spremaju drugi album, kao i nastupe u Beogradu i regionu. Trenutnu postavu čine: Vukašin Kečina (vokal/akustična gitara), Luka Bošković (gitara/prateći vokal), Damjan Vujošević (bas) i Ivan Strugar (bubnjevi).
 
Rikavac je death metal bend iz Вага, članovi su Martin Vukmanović "Ološ" na bubnjevima, Marko Jovanović "Podmuklać" na gitaru i Marko Vukmanović "Ucjenjivač” vokal i bas gitara. Bend je izdao album Rikavac u decembru 2017. i po anketi Serbian Metal Portala album se našao na 5. mjestu. Uradili su i EP "Rika se čini" (2015), split album "Rika govana" sa bosanskim grindcore bendom Govnitory 2015, kao i razne kompilacije.