Mozaik

Gula singlom Kad god poželiš najavio album

by Željko Milović | 24:03:2019 | 11:56:20

Goran Pejović Gula već mjesecima radi na novom albumu, čiji se izlazak očekuje u prvoj polovini godine.

Živjeći na relaciji Beograd – Bar, Gula pokušava da usmjeri daljnju karijeru svog benda na dva tržišta – srpsko i crnogorsko. U prilog tome govore i kompilacioni i live nosači zvuka izdati kako bi se nove generacije slušalaca upoznale sa ranijom ostavštinom benda, a stariji podsjetili na pjesme uz koje su sazrijevali. Predstojeći album bi trebao da bude, po njegovim najavama, nova stranica trodecenijskog rada, ali “nešto drugačije u odnosu na ono što smo ranije radili”.


Kao najavu albuma, Pejović je na youtube kao pilot singl pustio pjesmu sa dahom bezbrižnih osamdesetih – “Kad god poželiš”.

Za razliku od posljednjih godina, kada je “Akademia” postajala ad hoc “Katapult”, rad na ovom albumu prepušten je novoj ekipi muzičara.

Muziku i tekst za singl potpisuje Goran Pejović Gula, gitare je svirao Aleksandar Kovačević Kočo, bass Mitar Lutovac - Baranin, svojevremeno član grupe “Ponoćni ritam”, bubnjeve Zoran Joličić, a klavijature - Milan Burda, koji radi produkciju i miks, i u čijem se studiju “Burda ton” snima album.