Mozaik

Šufta i Kankaraš na festivalu CG narodne pjesme

by Željko Milović | 30:03:2019 | 13:37:10

U KIC "Budo Tomović“ u Podgorici sinoć je održan drugi Festival crnogorske narodne pjesme ”Stare note - novi zvuci”, a među učesnicima su bile i Baranke Tea Šufta i Marijana Kankaraš.

Učestvovalo je 20 mladih pjevača, od kojih je većina prvi put na velikoj sceni KIC-a, izvodeći stare crnogorske pjesme u aranžmanima orkestra Saše Magovčevića.


Nastupili su: Hor “D-moll”, Komnen Vuković, Dražen Baković, Đina Mićović, Maša Cupara, Tatjana Lazičić Popović, Dražen Vukčević, Dragana Radusinović, Ismail Delija, Mila Nikić, Milena Janković, Ana Zeković, Milena Pantović, Andrej Nenadić, Nikolina Bajović, Ivo Đurović, Milena Radulović, Petar Bulatović, Marijana Kankaraš i Tea Šufta.

Kako pišu "Dnevne novine“, "ovacije i pjevanje u glas ispratile su pjesmu 'Još ne sviće rujna zora'“, u Teinom izvođenju. Ovim je nastupom mlada Baranka pokazala da se odlično snalazi u različitim muzičkim vodama - od rocka sa grupom "Akademia“ preko soula i popa, do izvorne narodne pjesme. Kankaraš se punoj sali KIC-a predstavila pjesmom "Đevojka je momku prsten povraćala".   

Voditelj večeri bio je Miomir Maroš, a gosti koncerta Tamara Pavićević Ulićević, Zoran Kalezić i Šukrija Žuti Serhatlić.

Organizator festivala bio je KIC “Budo Tomović”, a kao i prethodnog puta, realizovan je uz podršku muzičara i kompozitora Aleksandra Saše Magovčevića. Festival su podržali Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada i PAM CG - organizacija za zaštitu prava autora muzike Crne Gore.