Mozaik

Video Bubulja najbolji u martu na CWIFF festivalu u Indiji

by Željko Milović | 05:04:2019 | 16:27:50

Video “I Won’t Give Up”- barske Bubulj produkcije za pjevačicu Milenu Lainović, pobjednik je u kategoriji “Best Music Video” za mjesece mart/april Crown Wood International Film Festivala (CWIFF).

Video je uvršten u konkurenciju za najbolji video godine, kao zvanični izbor za protekli mjesec. Krajem 2019. članovi žirija će od šest spotova izabrati najbolji, a ime pobjednika biće objavljeno na Godišnjoj svečanoj dodjeli nagrada u Kalkuti, Indija.

CWIFF je indijski filmski festival, na kome se takmiče ostvarenja iz čitavog svijeta, a nagrade se dodjeljuju  u dvadesetak žanrova.


Etno-pop kompozicija Milene Lainović, Podgoričanke koja već dugo živi i radi u Londonu, s aktuelnog albuma ”Everyday” zaintrigirala je publiku. Malo starija publika Milenu pamti po nastupima sa crnogorskim muzičarima, ali i radu na Radio Crne Gore. Sa sedam godina osvojila je prvu nagradu na festivalu “Naša radost”, svira gitaru i klavir, komponuje i piše tekstove za izvođače.

Spot je sniman nekoliko dana na atraktivnim lokacijama barske opštine i na sjeveru Crne Gore, a u jednom dijelu video klipa Milena je obučena u narodnu nošnju. Pjesma nosi etno zvuk i u 7/8 je ritmu, tako da su cijela slika i zvuk znalački povezani, što je veoma interesantno zapadnom tržištu.


“Milena je bila prava profesionalka, svoj posao je odradila maksimalno posvećeno, ništa joj nije bilo teško, čak i na mjestima gdje zaista nije lako snimati i gdje je prilično opasno, poput onih litica na Golom Brdu. Čak je ponekad malo pretjerivala. Na sjeveru dok smo snimali, bilo je maglovito i dok smo tražili lokaciju, čuli smo u jednom momentu odrone, ali se ona, rekao bih, jedina nije uplašila. Spot je planiran da promoviše Crnu Goru u Engleskoj, pa je tražila dosta atraktivnih kadrova. Prenijela nam je da su njeno društvo, uglavnom Englezi, oduševljeni spotom i ljepotama naše zemlje za koju nisu ni slutili da ima ovakvih mjesta”, rekao je za Bar Info Dejan Senić, režiser spota.