Sport

VIDEO: Novi tim KK Mornar i nove ambicije

by V. Šoškić, kamera I. Gojnić. montaža S. Sukalić. photo S. Zabijako | 19:09:2017 | 14:34:44

Nakon više od 60 treninga i 9 sparing mečeva, dva dana uoči prvog takmičarskog duela, košarkaški klub "Mornar" je i zvanično predstavio svoj tim za novu sezonu, ali i ambiciozne planove - plasiranje u Final four ABA lige.
 
Promocija KK Mornar u ekskluzivnom ambijentu "Kraljevske plaže" bila je u skladu sa ambicijama kluba - nikad većim od osnivanja najpopularnijeg sportskog kolektiva u Baru, bili su jasni i šef stručnog štaba Mihailo Pavićević i predsjednik kluba dr Igor Lukšić.

 
“Zadovoljstvo mi je što mi se pružila prilika da treniram ovu grupu momaka koji su vanserijski profesionalci, što su već pokazali na svakom treningu. Nadam se da će se njihov rad na kraju isplatiti i višestruko vratiti. Kod mene se nije ništa promijenilo, moj cilj je da se ove godine ‘dokopamo’ Final four ABA lige. Što se tiče ABA i FIBA lige biće teško da prođemo ovaj krug kvalifikacija, jer ćemo igrati sa izuzetno kvalitetnim ekipama. Ali, vjerujem u svoj tim , vjerujem da možemo da postignemo bolji rezultat nego prošle godine. Garant mojih nadanja i očekivanja je profesionalan rad ovih momaka", kazao je u izjavi za Radio Bar i Bar info Mihailo Pavićević.
 
Dr Igor Lukšić, predsjednik kluba istakao je da su veća očekivanja plod napornog rada na jačanju kluba i unutrašnjih kapaciteta, ali i onoga što je najvidljivije - truda igrača na terenu.
 
“Vjerujem da će sve ono što smo stvarali u prethodnom periodu doći do izražaja ove sezone. Posebno važno jeste da nastavimo sa promovisanjem košarkaškog sporta u Baru, jer o našem gradu se već govori kao regionalnom košarkaškom centru", kazao je Lukšić.
 
Prvi čovjek barske košarke Đorđije Pavićević potvrdio je da je ove godine napravljen kvalitetniji tim, što, kako je istakao "moramo dokazati i pokazati i na terenu".
 
“Planovi su u ovom trenutku ambiciozniji - da obezbijedimo opstanak mnogo prije nego prethodne godine, a kada obezbijedimo opstanak, prije se otvara i mogućnost za koje mjesto više. Ovaj klub puno znači i za Bar i za Crnu Goru, potrudićemo se i ovoga puta da budemo dobri domaćini i pokažemo da sve može da funkcioniše besprijekorno, kako na terenu, tako i u publici", kazao je Đorđije Pavićević, pomoćnik šefa stručnog štaba.
 
U analima košarke ostaje, naglasio je Pavićević da je prvi Super kup u Crnoj Gori održan upravo u Baru.
 
Podrška klubu neće izostati ni od Opštine Bar. Uz opasku da se od gradonačelnika, u ovakvim prilikama, uglavnom očekuju obećanja , predsjednik dr Zoran Srzentić je kazao:
 
“Mogu da kažem da će hala biti spremna do početka sezone, sada se završavaju neki radovi, čime će biti obezbijeđeni adekvatni uslovi u dvorani, a realizovaćemo i materijalnu pomoć koja je obećana", kazao je dr Srzentić, koji se i igračima i stručnom štabu zahvalio na svim lijepim trenucima koje su priredili gradu i navijačima prošle sezone.

 
U ime donatora Mornara, igrače, članove stručnog štaba i goste na promociji pozdravio je poznati barski privrednik Nedeljko Lale Čović koji je saopštio da je klub, uoči početka nove takmičarske sezone, podržalo 18 privrednika- Radomir Novaković Cakan, Srđan Grgić, Božo Sarić, Rade Vujačić, Alen Đeljošević, Rajko Šćekić, Goran Pajković, Ljubo Kočović, Mitar Milić, Amir Arabelović, Janko Pešić, Mićo Perović, Pavle Pepđonović, Mihailo Vukić, Goran Đurović, Damir Kalamperović i Goran Goci Leković.
 
“Želim da se obratim i zahvalim igračima i stručnom štabu na svemu lijepom što su nam priuštili, ali i da se zahvalim kolegama-privrednicima Bara koji su pomogli klub onoliko koliko su mogli i na način na koji su mogli. Ove godine proširićemo taj broj i pojačati Izvršni odbor", kazao je u ime donatora Nedeljko Lale Čović.
 
Radomir Novaković Cakan, koji je obezbijedio sportsku opremu za igrače kazao je da je Bar i prošlih godina imao dobrih promocija, ali da očekuje od ove da bude najava ispisivanja košarkaške istorije grada.
 
“Molio bih da manje bude promocija, ali više rezultata. Očekujem da proslavimo bar jednu titulu", kazao je Novaković.
 
Kapiten KK Mornar Marko Mijović obećava da će opravdati očekivanja.
 
“Prošle godine smo dokazali da zaslužujemo da budemo u ABA ligi, ove godine očekuju nas velika iskušenja. Trudićemo se da pružimo maksimum, svi - od igrača do svih u klubu. Napravila se dobra i pozitivna atmosfera, igrači koji su došli odlično su se uklopili, funkcionišemo kao prava porodica, što je preduslov za jedan dobar rezultat", istakao je Mijović.
 
Dobra atmosfera u dvorani "Topolica", koja se pamti od prošle godine, očekuje se već u četvrtak kada Mornar igra prvu utakmicu u prvom kolu Super kupa protiv Partizana.
 
Igrački tim Mornara čine: Marko Mijović, Marko Ćalić, Marko Mugoša, Boris Bakić, Vukota Pavić, Emir Hadžibegović, te novajlije Nemanja Vranješ, Strahinja Mićović, Uroš Luković i Amerikanci - Derek Needham, Brandis Raley-Ross i Karviar Shepherd.