Društvo

Saradnja Učeničkih parlamenata srednjih škola

| 05:04:2017 | 22:32:02

Na inicijativu Učeničkog parlamenta JU Srednje stručne škole iz Bara ostvarena je saradnja sa sa vršnjacima iz Srednje pomorske škole Kotor.
 
Nakon prijema desetak gostiju iz Kotora od strane uprave škole, đake su u školskom amfiteatru dočekali predstavnici Učeničkog parlamenta barske škole.
 
Toplu dobrodošlicu Kotoranima poželjele su koordinatorka Učeničkog parlamenta nastavnica Branka Ćalasan i predsjednica Učeničkog parlamenta učenica IV-1 Elvira Nilić.
 
Učenici su prisustvovali nastavi, kako bi kasnije mogli da uporede nastavni proces i funkcionisanje škole. U amfitetaru škole priređen je zajednički doručak za predstavnike dva parlamenta.

 
Kroz igru, druženje i zajednički rad, predstavnici parlamenata realizovali su radionicu “Ja u svijetu zanimanja“.
 
“Radionica je u svom scenariju imala niz aktivnosti, u kojima su učenici bili maksimalno angažovani. Kroz igru upoznavanja, ‘drvo očekivanja’, briga i strahova pri izboru srednje škole, preko analize zanatskih i četvorogodišnjih zanimanja iz svog ugla i stečenog iskustva, izrade plana karijere za pet godina i raskrsnice na putu nastavka školovanja nakon srednje škole, učenici su dali puni doprinos i iznijeli niz konstruktivnih stavova i zapažanja o srednjem stručnom obrazovanju i barijerama koje treba prevazići u nastavku školovanja.”, kazali su iz Učeničkog parlamenta.
 
Dogovorena je uzvratna posjeta u posljednjoj sedmici aprila.