Društvo

Proslavljen Dan škole OŠ BJO

by Vjera Knežević Vučićević | 12:04:2017 | 22:24:52

U OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ obilježen je Dan škole i 45 godina uspješnog rada. Program priredbe su osmislili učenici i učiteljice od drugog do petog razreda, a članovi ritmičke, recitatorske, ekološke i dramske sekcije demonstrirali su svoj talenat i umješnost.
 
„Svečanim programom obilježen je rođendan kao trenutak sumiranja najznačajnijih rezultata koje su postigle generacije učenika i njihovih nastavnika. Priredba je afirmisala javnu i kulturnu djelatnost škole. Medijator priredbe je bila profesorica Jovana Plamenac koja je ukrasila i enterijer. Najvećim aplauzom nagrađen je kamerni hor profesorice Admire Osmanović, baletski nastup Radmile Škuletić, kao i muziciranje Dušana Vukčevića i Vasilija Basaraba. Najveće simpatije publike osvojio je mali hor ruskih učenika“, kazala je direktorica škole Svetlana Macanović.
 
Ona je učenicima koji su osvojili prva mjesta na Državnom takmičenju - Dušanu Vukčeviću iz biologije i Milici Šaranović iz engleskog jezika uručila vrijedne knjige.
 
Učenici, nastavnici, predstavnici UBNOR-a i članovi porodice Blaža Orlandića položili su danas cvijeće pred bistu Blaža Jokova Orlandića i odali počast narodnom heroju čije ime s ponosom nosi škola.