Društvo

Radovi na kanalizacionoj mreži idu po planu

by Vjera Knežević Vučićević | 13:04:2017 | 18:39:28

Radovi na najvećem infrastrukturnom projektu u Baru - izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže realizuju se planiranom dinamikom. Iako se centralnim gradskim ulicama proteklih desetak dana otežano saobraćalo, građani strpljivo očekuju finalizaciju posla. Radovi se trenutno izvode u Sutomoru i lokalitetu užeg gradskog jezgra Bara.
 
“U toku je postavljanje instalacija na pumpnoj stanici Botun u Sutomoru, kao i polaganje potisnog cjevovoda od pumpne stanice do tunela. Realizuje se konekcija priključaka na Šetalištu Obala Iva Novakovića u Sutomoru, Bulevaru 24. Novembra u centru Bara, kao i u Borskoj ulici u Makedonskom naselju. Nakon prvobitnih problema, uslijedila je urgencija učesnika projekta i uključivanje dodatnih timova nakon čega smo zadovoljni dinamikom kojom se posao odvija“, ističe projekt menadžer Vodakoma Marko Ristanović.
 
Ristanović najavljuje da će u pojedinim djelovima grada radovi tokom sezone biti obustavljeni.

 
“Tokom sezone će se radovi izvoditi na gravitacinom kolektoru u naselju Polje. Održali smo sastanak sa predstavnicima Mjesne zajednice Bar 2 koji su upoznati sa projektom, a slijedi razgovor o dinamici radova i sinhronizaciji saobraćaja tokom sezone koji podrazumijevaju polaganje gravitacionog kolektora”, najavljuje Ristanović.
 
Projekt menadžer Vodakoma ističe odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom koja je, kako navodi, od samog početka bila dobar partner. Za menadžmentom opštine kako navodi Ristanović, ne zaostaju ni Vodovod i kanalizacija, Vlada Crne Gore i resorna misistarstva - održivog razvoja i turizma i finansija, te KFW Banka koja je davalac kredita, ali ni Vodakom kao agencija za implementaciju ugovora sa kosultantskom kompanijom Dalem iz Njemačke.
 
Investicija je vrijedna 8,33 miliona eura. Lokalna samouprava ima učešće od pola miliona eura, a ostala sredstav su obezbijeđena iz kredita KFW Banke. Rok za završetak radova je kraj februara 2018. godine.