Društvo

Đaci protiv roditelja na sportskom danu u Mrkojevićima

by Željko Milović | 15:04:2017 | 10:37:10

Petak, 14. april, za učenike Osnovne škole “Mrkojevići” bio je nenastavni dan posvećen sportu i saradnji sa roditeljima, osmišljen i realizovan uz pomoć Elvira Bajramovića, profesora fizičkog vaspitanja.
 

Za razliku od uobičajenih sportskih dana kada se učenici međusobno takmiče, ovoga puta su im sportski rivali bili njihovi roditelji.
 
Utakmicama između roditelja i učenika prethodilo je takmičenje najmlađih (1- 4 razred) u savladavanju poligona sa preprekama. Učenici su pokazali zavidnu spretnost u izvođenju raznih motoričkih zadataka koji su zahtjevali brzinu, okretnost i skočnost.
 

Potom je uslijedio revijalni odbojkaški meč između učenica škole, ujedno i članica Omladinskog odbojkaškog kluba “Mrkojevići” i njihovih roditelja. Mlade odbojkašice su pokazale  sjajnu uigranost, talenat i timski duh, a njihove mame, koje su zaslužne za brojne pehare škole na državnim takmičenjima, pod vođstvom nastavnice Milijane Šabović, da još uvijek vole i nisu zaboravile igrati odbojku. Iako je rezultat bio u drugom planu, naše mlade odbojkaške nade su sa 2:1 pobijedile mame, za koje su nastupale Mejra Kadić, Edina Brkanović Ljaljević, Aida Arabelović, Almira Vukić, Amina Pepeljak, Anela Đurović, Emina Perazić i Mersida Rašketić.
 

Sportski program je završen revijalnom utakmicom između učenika i  njihovih roditelja i bivših učenika: Sabrije Kadića, Mina Đurovića, Dada Đurovića, Ibrahima Vukića, Almira Čikmirovića i Semira Kurtovića. Koliko se igralo čvrsto i požrtvovano pokazuje i konačni rezultat 0:0. U izvođenju penala pobijedili su učenici - 2:1.
 
Organizovanjem ovakvih događaja OŠ “Mrkojevići” aktivno uključuje roditelje u rad obrazovne ustanove.