Društvo

Potpisan Protokol o saradnji Rotary kluba i SEUŠ

| 15:04:2017 | 10:41:43

Predsjednik Rotary kluba Bar Srđan Grgić i direktorica Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole mr Tanja Spičanović potpisali su Protokol o saradnji ove dvije institucije.
 
Polazeći od načela društvene odgovornosti i razumijevanja ograničenih materijalno-tehničkih resursa kojima Ekonomsko-ugostiteljska škola raspolaže, Rotary klub je ponudio pomoć i podršku, naročito u pogledu unaprijeđenja praktičnog osposobljavanja kadra koji se školuje za deficitarna zanimanja -konobar, kuvar, tehničar usluživanja i tehničar kulinarstva.
 
Rotary klub će u narednih godinu dana stipendirati dva učenika ili učenice ovih obrazovnih profila, a u saradnji sa hotelom “Kalamper” organizovaće set praktičnih radionica o kulinarstvu koje će voditi svjetski poznati kuvar Vlado Simić. Član Rotary kluba, a ujedno i predsjednik Udruženja maslinara Bara, Ćazim Alković, održaće učenicima predavanje o maslinarstvu.
 
U planu je i održavanje naprednog informatičkog kursa za učenike koji imaju afiniteta prema računarstvu i programiranju, a predavač će biti prof.dr Srđan Jovanovski.
 
“Drago mi je da je Rotary klub prepoznao potrebu uspostavljanja saradnje sa našom školom. Vjerujem da je ovo partnerstvo prvi korak ka daljoj saradnji sa značajnim i respektabilnim organizacijama i da će uticati na jačanje svijesti o društvenoj odgovornosti svih subjekata lokalne zajednice, a naročito privrednih, čije potrebe su u snažnoj korelaciji sa potrebama škole”, istakla je direktorica škole Tanja Spičanović.
 
Srđan Grgić, predsjednik RC Bar, istakao je kako je zadovoljan potpisanim protokolom i smatra da je ovo samo početak saradnje Rotary kluba Bar i Ekonomsko-ugostiteljske škole. Takođe je naglasio da se ubrzo može očekivati nastavak projekta rekonstrukcije odjeljenja pedijatrije Opšte bolnice u Baru, koji je Rotary klub započeo prošle godine.
 
Promocija savremenog načina edukacije, razmjena informacija i iskustva preko organizovanja zajedničkih sastanaka, predavanja i edukativnih posjeta,samo su neki od ciljeva ovog protokola.