Društvo

VIDEO: Na Velikom Pijesku novi ekskluzivni hotel

by Vesna Šoškić; photo:S.Zabijako; snimatelj I.Gojnić; montaža S.Sukalić | 16:04:2017 | 22:12:17

Na Velikom Pijesku otvoren je novi, ekskluzivni hotel “Kalamper spa”, što će značajno obogatiti turističku ponudu barske rivijere, a ovo naselje učiniti još atraktivnijim za goste.
 
Bar je od juče bogatiji za novi turistički sadržaj, hotel visoke kategorije, koji podjednako plijeni ljepotom enterijera, bogatom ponudom i kvalitetom usluge, kao i atraktivnom lokacijom nadomak mora.
 

“Kalamper Hotel Spa" je dio turističkog kompleksa uspješne barske kompanije “Kalamper”, koja je objekat izgradila uz podršku Investiciono-razvojnog fonda i kreditno zaduženje po najpovoljnijim uslovima, kao firma koja je od početka na “bijeloj listi” poreskih obveznika. U izgradnju hotela uloženo je 3.000 000€.
 
“Za stvaranje uspješne firme pravi put je na prvom mjestu, sloga u porodici, na što sam posebno ponosan na moje snahe i sinove, a onda slijedi rad. To u Kalamperovićima nikada nije bio problem. Posebno sam ponosan na zaposlene u kompaniji, a to su pretežno mladi ljudi, prosječne starosti od 25 do 30 godina, vrsni menadžeri, konobari, kuvari. Mogu se pohvaliti da su svi iz barske opštine”, kazao je na otvaranju Emin Mino Kalamperović, vlasnik kompanije, koji je istakao da je to dokaz da mladi ljudi hoće da rade kada im se stvore uslovi za to.
 

U svečanom ambijentu, u prisustvu brojnih zvanica, turističkih poslenika, medija i prijatelja, hotel je otvorio predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić.
 

“Ovo je, ne samo za Bar, već i čitavu regiju, događaj, jer se hoteli sa ovakvim sadržajem, sa ovakvim enterijerom i okruženjem, ne otvaraju svaki dan. Želim i siguran sam da će se gosti barske rivijere ovdje osjećati ugodno. U ime Opštine Bar čestitam porodici Kalamperović otvaranje još jednog atraktivnog turističkog objekta”, kazao je predsjednik Srzentić i obećao, u najskorije vrijeme, uređenje pristupnog puta ovom hotelskom kompleksu.
 

 

“Kalamper Hotel Spa” raspolaže sa 17 soba, 6 apartmana i predsjedničkim lux apartmanom, nekoliko bazena, Welnes spa centrom, a sve smještajne jedinice imaju pogled na more. To je i prvi hotel na barskoj rivijeri sa međunarodnim ekološkim sertifikatom.
 
“Na krovu hotela je Lounge bar sa otvorenim bazenom. Za radoholičare je na prvom spratu konferencijska sala opremljena najnovijom video i audio tehnikom. Gosti koji preferiraju zdrave stilove života na raspolaganju imaju i teretanu sa raznim sadržajima. Za najmlađe je predviđena igraonica za zabavu i rođendanske i druge proslave. Ponudu hotela dopunjavaju privatno kupalište ‘Kalamper Beach’, plažni bar, frizerski salon, apoteka...”, kazala je direktorka Ana Vitić, koja je naglasila da ekološki sertifikat obavezuje menadžment da čuva prirodno okruženje i resurse, a gostima osigurava najviši kvalitet usluge.
 
“Ekološki hoteli imaju i bolju pozicioniranost na emitivnim tržištima. Nadamo se da ćemo time podstaći i naše poslovne partnere da djeluju na isti način, kako bi od Crne Gore zajedno stvarali destinaciju održivog turizma”, istakla je Vitić.
 
Novi hotel predstavlja značajan doprinos razvoju turizma Bara i Crne Gore, kazala je i direktorka Turističke organizacije Bar Neda Ivanović.
 

“Otvaranje ovakvog hotela je izuzetno značajno za ponudu barske rivijere. Bar je postao prepoznatljiva destinacija, prvenstveno kao grad na dvije čarobne obale, ali u početku nije bilo toliko lijepih i kvalitetnih hotela. Zato se veoma radujemo što smo dobili jedan ovakav objekat, koji je zaista nešto novo, nešto ekskluzivno i nešto što će, prije svega upotpuniti ponudu Dobre Vode, a onda i Bara i Crne Gore. Jer, znamo da je Dobra Voda nekada imala samo bezbroj kuća i vikendica u zaleđu prelijepe plaže, a sada uz hotele ‘Kalamper’ i ‘Ruža vjetrova’, zaista imamo vrhunsku ponudu i na ovom dijelu barske obale”, istakla je direktorka TO Bar Neda Ivanović.
 
Gosti hotelske kompanije “Kalamper” su pretežno gosti iz Zapadne Evrope.
 
Na svečanosti otvaranja novog hotela nastupila je poznata muzička zvijezda Nataša Bekvalac.