Društvo

Jadrolinija plovi za Bari od 19. maja

by POBJEDA | 21:04:2017 | 10:07:24

“Barska plovidba” i riječka “Jadrolinija” potpisale su juče u Rijeci ugovor o međusobnoj saradnji, čime je omogućeno da se od 19. maja ponovo uspostavi pomorska linija Bar-Bari, kazao je “Pobjedi” izvršni direktor “Barske plovidbe” Milo Paunović.
 
Iz barske kompanije je prošle sedmice saopšteno da je od svih ponuda, za “Barsku plovidbu” najpovoljnija ponuda kompanije iz Rijeke, kao i da će od poslovne saradnje sa ovom renomiranom i najstarijom feri kompanijom na Jadranu “Barska plovidba” imati isključivo korist.
 
“Ovo nije prvi put da se linija Bar-Bari održava na ovaj način. Podsjetićemo da je nešto slično rađeno i devedesetih godina”,  navedeno je iz “Barske plovidbe”.
 
Predstavnici barske kompanije su najavili da će njihov stručni tim i dalje ispitivati tržište polovnih feri brodova, odnosno raditi na pronalaženju adekvatne zamjene brodu “Sveti Stefan II”.
 
Barska plovidba posljednjih mjeseci svakodnevno preduzima aktivnosti na ponovnom uspostavljanju linije Bar-Bari.
 
“Na žalost, zbog oskudnog tržišta polovnih feri brodova i nepovoljnog tržišta vozarina, ‘Barska plovidba’ to nije mogla uraditi sa brodom koji bi bio u njenom vlasništvu, odnosno sa brodom uzetim u vremenski najam ‘time charter’”, kazali su iz “Barske plovidbe”.
 
Predstavnici kompanije su, kako su naveli, uporedo sa ispitivanjem tržišta, komunicirali sa više subjekata koji su iskazali interesovanje za uspostavljanje raznih vidova saradnje.
 
Brod “Sveti Stefan II” od 3. decembra prošle godine ne plovi na liniji Bar-Bari, zbog ukidanja klase od strane sertifikacionog društva “Biro Veritas”. Paunović je ranije kazao da se u ovom momentu na svjetskom tržištu ne prodaje polovan feribot koji bi odgovarao potrebama linije.