Društvo

Humanitarni koncert za Aleksu

by Darija Marđokić | 25:04:2017 | 12:59:28

Humanitarni koncert “Aleksa, uz tebe sam”, za pomoć u izgradnji kuće jedanaestogodišnjem dječaku sa autizmom Aleksi Đuroviću, održaće se večeras (utorak) od 19 sati.
 
Inicijator ovog koncerta, poznati humanista i bivši paraolimpijac Božidar Nikolić Čarli, uspio je da, zajedno sa NVO “Novo i ljepše Sutomore” okupi poznate barske pjevače i kulturna društva, a svi zajedno će pjesmom i igrom pokušati da Aleksi obezbjede dom.
 
Na koncertu za Aleksu će nastupiti Orkestar Omera Hodžića, Zdravko Đuranović, Danica Crnogorčević, Andrea Demirović, “Grimm” i “Akademia bend”, Lidija i Rajo Simonović, Dino Beharović, KUD “Jedinstvo”, FA “Rumija”, KUD “Sveti Jovan Vladimir”, plesni klub “Habanera” i učenici ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš”.
 
Čarli se zahvalio svima koji su pomogli da se koncert održi i pozvao građane da dođu u što većem broju.
 
“Molimo vas, dragi naši sugrađani, pomognimo Aleksi i njegovoj porodici. Dođite da podržite koncert kako bismo skupili dovoljno novca da Aleksa i njegova porodica konačno dobiju svoj dom. Uspio sam jer sam oko sebe okupio ljude dobre volje koji su stali uz mane, a uz podršku humanih Barana koji su mi pomogli da prvo sagradim sebi kuću, a sada ćemo i našem malom sugrađaninu Aleksi! Zahvalnost dugujem i čelnicima dvije crnogorske humanitarne fondacije, koje su se prve odazvale na moj apel! Da nije njih i da nije humanih Barana koji se odazivaju na svaku humanitarnu akciju koju ja pokrenem, ne bih uspio! Hvala im od srca što mi vjeruju i što su uz mene i što se odazovu da pomognu novčano kad god se oglasim da je nekom našem sgrađaninu ili bilo kome potrebna pomoć. Svi mi zajedno, dragi Aleksa, uspjećemo da ti sagradimo dom dostojan čovjeka!”, obratio se Čarli građanima Bara.
 
Čarli je istakao da će se, ako kuća ne uspije da se dovrši u određenom roku, Aleksa, njegove sestre i samohrana majka, naći na ulici, jer sada žive kao podstanari.
 
“Na žalost, njegova majka ne može da nađe stan jer niko ne želi da je primi sa djetetom u takvom stanju, a njemu su, zbog bolesti, potrebni posebni uslovi za stanovanje, te mora imati prizemnu kuću sa visokom ogradom”, kazao je Čarli, dodavši da je Aleksa član NVO Udruženja paraplegičara Bar.
 
On je apelovao na sve koji mogu i žele da pomognu, da uplate novčana sredstva na broj žiro računa 535-0600100234995-48 kod Prve banke, na ime Sehida Bajramović.
 
Cijena ulaznice za ovaj humanitarni koncert iznosi tri eura.