Društvo

VIDEO: Maskenbal za Luku

by Nemanja Janković, kamera i montaža Adi Karađuzović, photo Sergej Zabijako | 28:04:2017 | 16:03:15

Sportsko-rekreativni centar Bar je i ove godine organizovao veliki dječji maskenbal na kojem su učestvovali mališani iz svih barskih vrtića.
 
Ova manifestacija, održana po treći put , izazvala je veliku pažnju javnosti zahvaljujući sjajnoj organizaciji i kreativnosti koju su pokazali mališani I njihovi vaspitači.

 
Juče je maskenbal Sportsko-reativnog centra je bio humanitarnog karaktera. Naime, na manifestaciji su prikupljena sredstva za liječenje dvanaestogodišnjeg Luke Mijača iz Bara, kojem je ustanovljeno rijetko genetsko oboljenje - Friedreichova ataxia.
 
“Iskreno vjerujem da su svi prisutni mogli da uživaju u jednoj sjajnoj manifestaciji koja se u našem gradu održava već treći put. Smatram da je svake godine organizacija sve bolja i bolja, da su utisci koji nose naši najmlađi sve ljepši. Ove godine je maskenbal imao i malo drugačiju notu, jer smo donijeli odluku da sav prihod od naših posjetilaca ide u humanitarne svrhe, kao pomoć za liječenje našeg mladog sugrađanina Luke Mijača. Uvjereni smo da će ova pomoć dobro doći i njemu i njegovoj porodici u nastavku borbe sa ovom bolešću. I mi ovdje nećemo stati sa našim nastojanjima da i njemu, ali i svima drugima kojima je pomoć neophodna pomognemo na pravi način”,  rekao je prvi čovjek DOO Sportsko-rekreativni centar Bar Branislav Nenezić.

 
Dvorana “Topolica” je i ovoga puta bila mjesto veselog i razdraganog dječijeg smijeha, pozitivnih vibracija i šarenila kreativnih maski u kojima su uživali svi posjetioci.
 
Na maskenbalu je učestvovalo 500 djece, a žiri koji je radio u sastavu: direktor Sportsko-rekreativnog centra Branislav Nenezić, direktorica JU Vukosava I. Mašanović Gordana Mijović, potpredsjednica Opštine Bar Slađana Živanović, glumica Vesna Vujošević i pjesnik za djecu Rajko Joličić, imao je izuzetno težak zadatak da odabere najbolje i najkreativnije.

 
Prvo mjesto su dobila djeca iz vrtića “Mala maslina” sa maskom “Zmaj”, drugi su bili mališani iz “ Malog princa” maskom “Slatka čarolija”, a treće mjesto je osvojio “Pužić veseljko” sa maskom “Vrtićka eskadrila”. Žiri je dodijelo i posebne nagrade za kreativnost.

 
Sinoćnjom akcijom je sakupljeno je 2.482 eura, a Sportsko-rekreativni centar Bar će nastojati da u narednom periodu organizuje još manifestacija za pomoć malom Luki u njegovoj borbi.