Društvo

Veslači Srednje stručne drugi na regati u Tivtu

by Željko Milović | 18:05:2017 | 10:11:57

Veslački tim Srednje stručne škole, pomorski smjer, iz Bara osvojio je drugo mjesto na regati koja je u čast Dana nezavisnosti, Dana pobjede i narodnih heroja Milana Spasića i Sergeja Mašere juče organizovana u Tivtu.

Pobijedio je veslački tim Srednje pomorske škole iz Kotora, dok se na treće mjesto plasirao tim Srednje mješovite škole iz Tivta.


Pehar najboljoj ekipi uručio je član Predsjedništva UBNOR Tivat Tomo Petković, plaketu drugoplasiranoj komandant Mornarice Vojske Crne Gore - kapetan bojnog broda Darko Vuković, a zahvalnicu trećeplasiranoj komandant školskog broda “Jadran” - kapetan korvete Goran Pajović.

Nesebična pomoć Baranima stigla je iz kalafatske radionica “Bokovac”. “Kako smo u saradnji sa pomorskim smjerom Srednje stručne škole, u vidu prakse koju obavljaju u Kalafatskoj radionici ‘Bokovac’, odlučili smo da im mi damo ‘vjetar u leđa’ i pomognemo da učestvuju na regati, adaptirajući kormila i vesla. Želim da napomenem da se sve desilo u posljednjem momentu i da grad Bar ima mladost kojoj treba podrška svih nas, da budemo svi kao jedno, kao što su ovi momci. Podržimo ih, a oni će nam vratiti na najbolji način, ne samo nagradama, nego i primjerom kako radi tim ‘svi za jednog, jedan za sve’, kako se u veslanju pratikuje”, istakao je Nenad Bokovac iz Kalafatske radionice Bokovac.


U regati je učestvovalo šest desetočlanih timova. Riječ je o pet timova srednjih škola primorskih opština, Srednje pomorske škole iz Kotora, Doma učenika i studenata “Spasić – Mašera” iz Kotora, Srednje mješovite škole iz Tivta, dvije ekipe Srednje stručne škole iz Bara, kao i ekipa Mornarice.

Regata je bila duga 7 kablova, odnosno 1.300 m, a organizatori su bili Mornarica Vojske Crne Gore i UBNOR Tivat.