Društvo

Stanari A6 protestovali, idu sjutra u Sindikat prosvjete

by Ivanka Leković | 26:05:2017 | 13:34:07

Stanari zgrade A6, koji su od juče bez struje, jutros su se u 7:45 okupili ispred zgrade Opštine, a nakon što im se niko nije obratio, u 10 su se ponovo okupili ispred svoje zgrade i prestavnicima medija još jednom objasnili kako je došlo do ove situacije.

U ovoj zgradi živi sto porodica prosvjetnih i zdravstvenih radnika. Stanarka Olivera Kljakić ističe da su željeli da plate račune, ali da to nije bilo moguće: “Najveći problem je što smo mi osam godina  čekali da se izgradi zgrada. Uselili smo se prije godinu, još nijesmo dobili papire, satovi za struju nijesu na naša imena, tako da nemamo načina da platimo što smo potrošili“ - kaže ona.

Stanislava Mirjačić kaže da su stanari više puta pokušavali da stupe u kontakt sa nadležnima, ali da im niko nije odgovarao. “Što znači da je situacija za nas, najblaže rečeno, nepovoljna. Ali, nepovoljnost nas, izgleda, od prvog momenta prati“ - ogorčena je ova učiteljica u penziji.


Predstavnik stanara Mile Roćenović smatra da je neophodno da se što prije izvrši prenos prava vlasništva na stanare.

“Mi ćemo održati sastanak sjutra veče u prostorijama Sindikata prosvjete. U svakom slučaju, predložićemo ministarstvima i Elektroprivredi da nam privremeno priključe struju“, kaže  Roćenović, koji smatra da prenos prava vlasništva može brzo da se završi “kako su to za dva dana uradili prema Vladi Crne Gore, tako mogu i prema nama, a ne da čekamo godinu dana“ - kaže on.

“Čim mi dobijemo vlasnički list, Elektroprivreda može da nam isporuči račune sa kompletnim dugom, pa ko hoće da plati, platiće, a ko neće, neka ga isključe. To je rješenje, da se priključi struja, da se što prije izvrši uknjiženje stanova, da se izdaju računi na naše ime sa kompletnim dugom, da mi onda sklapamo  ugovore sa Elektroprivredom o izmirenju dugova. To bi bilo legalno. Sve drugo je nelegalno“ - smatra Roćenović.

O daljim koracima stanari će se dogovoriti sjutra, na sastanku koji će biti organizovan u prostorijama barskog Sindikata prosvjete.

U namjeri da saznamo na koji način Ministarstvo prosvjete tretira problem stanara zgrade A6, poslali smo danas mejl sa pitanjima, ali odgovor do zaključenja teksta nije stigao.